Следва

Между Учителя и учениците

Възвърнете си силата на любовта и състраданието, част 7 от 8

2021-01-26
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Празникът се предполага да е свят. Празник идва от „святи дни” (“holy days”). (Да.) И хората би трябвало да знаят по-добре. Но вместо това, те вършат други неща, точно обратното на това, което Учителят ги учи. Исус никога не е молил някого да убива пуйки, за да празнува Коледа. (Да.) Пророк Мохамед, Мир на душата Му, никога не е молил хората да убиват животно, за да Го нахранят. А сега, на всеки празник (холидей), убиват милиарди животни само за да празнуват рождението на Христос, примерно.

Нещо... това ли е въпросът ти? (Да, благодаря Ви.) Нещо друго? (Този е последващ от него.) Да. (Учителю, ще дойде ли време в близкото бъдеще, когато съзнанието на хората ще им позволи да осъзнаят как присъствието и усилената работа на Учителя са спасили света? Би ли могло човечеството да стигне някой ден до състояние да обожава Tim Qo Tu - Обичаният Господ на всички Светове?)

Няма нужда да обожават Tim Qo Tu, просто трябва да обожават Бог (Да.) и да обожават своите собствени вродени Божествени качества. Ако просто Бъдат Вегани, Създават Мир - тогава другите добри неща ще произлязат от това. И тогава ще мислят по-ясно. Ще си спомнят повече Бог, ще бъдат може би по-толерантни към вярата един на друг, и тогава Мирният Свят ще бъде все по-дълготраен и светът ще става все по-добър и по-добър през цялото време - заради тази любяща, добра енергия и сила на състраданието. (Да, Учителю.) Защото това са силите на Бог: състрадание, любов, доброта, милост. Това са качествата на Небесата. И ако вие ги имате в себе си, представете си колко сте могъщи. (Да.) Това е логиката на нещата. Разбирате ли сега? (Да, Учителю.) Затова казвам, че не е за животните, а е за нас. То е за нас.

Ние трябва да си възвърнем благородните качества, висшето положение в Небесата, както и на Земята, започвайки със Земята. И тогава всичко друго ще се подобри заедно с това. Тогава ще си спомняте повече Бог и ще вярвате повече в Бог, наистина. Не само на думи, казвайки: „О, Бог, Бог е това и онова”, винаги да казваме: „Дай ми това, дай ми онова”, а да не вярваме истински в Бог или да не обожаваме Бог или да не обичаме Бог. Ако обичате Бог или обичате Учител с възвишени качества, тогава ще придобиете тези качества в себе си. Не че Бог се нуждае да Го/Я обичате. (Да.) Не че Учителят се нуждае да обичате Учителя. Просто на вас ще ви бъдат прехвърлени качествата на Учителя. (Да, Учителю.) И, разбира се, не можете да ги имате всичките наведнъж. Но поне ще става все по-добре и по-добре във вас. (Да, Учителю.) Ето как ставате по-добър човек, по-добро същество. И после, ето защо, ето как, ставате все по-близо и по-близо до Небесата, по-близо до Бог и до по-висше ниво на духовна мъдрост. (Да, Учителю.)

Tim Qo Tu (Тим Ко Ту), да обожавате Tim Qo Tu не е нужно. Ако хората са вече толкова Богоподобни, няма значение дали обожават или не, (Да.) това ще стане като тяхна втора природа. (Да.) И тогава, няма да мислят вече, че обожават Бог или че обичат Бог. Просто ще го правят. Като нещо нормално. Също както като имате деца, просто ги обичате. Не си мислите: „О, аз обичам децата си. Или не?” Ако сте влюбени в момиче или момче, не си задавате въпрос; просто го знаете. (Да.) (Да, Учителю.) Обичате децата си, просто го знаете. Обичате децата си, просто го знаете, не се питате. (Да, Учителю.) Не знам дали отговорих достатъчно. (Да, благодаря Ви.) Достатъчно ли е? (Да. Благодаря Ви, Учителю.) Няма защо, скъпи.

(Учителят често ни напомня, че сърцата на хората трябва да се променят, за да се придвижим по-бързо към един напълно вегански и мирен свят. Учителю, ще бъдат ли сърцата на хората по-възприемчиви и променени чрез Световната Молитва за Вегански Свят всеки четвъртък и неделя? Или това е нещо, което се нуждае от друга по-специална грижа и влияние?)

Заедно. Заедно. (Да, Учителю.) Когато хората се молят, това има ефект. (Да.) В някоя религия, може би в християнството и също юдаизма, имат дни, когато последователите се събират заедно или по сами вкъщи, за да се молят за някого, за когото и да е, независимо дали знаят или не знаят за кого е. Има някои, за които няма кой да се помоли. (Да.) Thương khó. Не знам как се казва на английски. Просто денят, в който се молите за изгубените души; които си нямат никого, които не са вярвали в Бог, или които не са направили изобщо нищо добро, за да може някой дори да си спомни за тях и да се помоли за тях. Повечето хора, когато направите нещо добро на някого, този някой се чувства благодарен към вас. И когато умрете или когато имате проблем, те се молят за вас. И тогава, вие ще имате полза от това. Ако не, понеже някои хора са може би твърде грешни или твърде забравени, в живота си никога не са обожавали Бог или не са си спомняли Бог, не знаят как да се молят, не се молят когато имат проблем. Ако някой случайно се помоли за тях, когато са в уязвимо състояние, тогава те ще получат ползата от това. И затова виждате в много религии, когато умрете, когато хората умрат, или в момента на смъртта им, или в деня на смъртта, канят свещеник или монаси да дойдат и да се молят. (Да.) Но някои хора нямат този лукс, някои хора дори не знаят нищо за религията. Тогава, в този ден, хората в християнството или в юдаизма се молят за такъв вид хора, независимо дали ги познават или не. Но ако ви познават и се молят за вас, това би било още по-добре за молещите се, както и за тези, за които се молят. (Да, Учителю.) И за двете страни ще има полза. Но молещите се имат повече полза от тези, за които се молят. Така е казано в будистката сутра. Например, ако се молите и имате заслуги от молитвите на свещеника за вас, за някого, тогава имате две трети. А този, починалият или този, за когото се молят - една трета от заслугите. (Да, Учителю.) Така че, и двете страни имат полза. Добре е по този начин, добре е и по онзи начин. (Благодаря Ви, Учителю.) Моля. Не е казано така в християнството, казано е в будизма. Буда е живял дълго. Той е живял до 80 и няколко години, така че е говорил много, много, много дни, много лекции.

Също, и Исус е говорил много. Но после римските власти са им казали да премахнат много неща, като например за яденето на месо. И сега имаме само нещо останало тук-там в Библията за вегетарианството/веганството. Преди, Исус е говорил много за това и дори за прераждането и от този род. Те са махнали всичко. Не са го искали. Така че по онова време, някои свещеници е трябвало да направят това, иначе нямало да могат да продължат линията си при тази власт. (Да, Учителю.) Това е парадокс, ирония е, че сега християнската столица е в Рим. (Да.) Преди, те са били тези, които са преследвали християните, а сега столицата им е в тяхната страна. Нали знаете Ватикана? (Да, Учителю.) Тя е в Рим, (Да.) в Италия. Отговорих ли ви? (Да, Учителю. Благодаря Ви.) Може би повече или по-малко. Добре. Следващият.

(Учителю, периодите на празници са време, когато хората се обединяват в духа, чувстват се по-единни, отколкото през останалото време на годината и повече надежда и доброта се разпръсква между хората. Учителю, традицията ли е тази, която събира хората или има също и някаква специална извисяваща енергия, запечатана в празничните събития и поводи?)

И да, и не. Празникът се предполага да е свят. Празник идва от „святи дни” (“holy days”). (Да.) И хората би трябвало да знаят по-добре. Но вместо това, те вършат други неща, точно обратното на това, което Учителят ги учи. Исус никога не е молил някого да убива пуйки, за да празнува Коледа. (Да.) Пророк Мохамед, Мир на душата Му, никога не е молил хората да убиват животно, за да Го нахранят. А сега, на всеки празник (холидей), убиват милиарди животни само за да празнуват рождението на Христос, примерно. (Да, Учителю.) Всяка, много от религиите са така. Изкривяват всичко. Когато святите неща са дошли в този свят, те са ги изкривили както на тях им харесва, (Да.) според своите навици. И после това се разпространява, и после другите го следват, и религиозната същност вече я няма. Сега това е само символично. И дори по-лошо, по-лошо - в името на Бог, в името на Исус, убиват толкова много, толкова много. Аз не знам дали някои Небеса... Не е логично които и да са Небеса да толерират такова страдание, такова измъчване на другите създания на Бог, на другите деца на Бог (Да, Учителю.) в различни форми.

Можете да видите това по нашата Суприм Мастър Телевижън, че животните имат душа, имат интелигентност, имат привързаност, имат любов, имат съчувствие. Те се спасяват помежду си, любящи са помежду си, дори от различни видове, от непознати един на друг. Например, кучето спасява еленче и после го целува, ближе го докато изсъхне и отново се съвземе, примерно. Или дори котката, прегърнала пиленцата, малките пиленца, за да спят сгушени на топло. И дори тигърът, прегърнал кучето. Боже мой. Те са също като хората, нито повече, нито по-малко. (Да, Учителю.) Аз съм контактувала с много животни, знам това със сигурност, не е само на снимки.

Разказвала съм ви вече някои от историите за диви животни, с които съм се срещала. (Да, Учителю.) Те са толкова мили, толкова мили и съчувстващи, и толкова добри, толкова добри, толкова интелигентни. Можете да видите това; вие гледате повече клиповете с животни, които имаме всеки ден (Да, Учителю.) и можете да видите това. Животните са точно като нас, дори по-добри. (Да, Учителю.) Ако хората станат вегани, тогава, разбира се, ще бъде по-добре, за всички. И ще бъдат по-възприемчиви, както в последния ти въпрос. (Да, Учителю.) Хората стават все повече вегани в днешно време. (Да, Учителю.) Веганската тенденция е станала по-показателно развиваща се. (Да.) Това е добра новина, но е твърде бавно за мен. Аз искам да е станало още вчера. Периодът на празниците...

Ако искат дори да ви разкажат някое религиозно учение в период на празник, това е само защото искат да ви привлекат, да прибавят към религията си повече хора. Ако не са вегани, ако не са просветлени, това е единствената причина. Или само от его, просто се чувстват добре, че са спечелили още един човек и после се гордеят, казват на проповедника или на семейството си. „О, да, този човек стана католик заради мен.” Или: „Този човек стана будист заради мен.” Просто от его.

Ако са станали вегани благодарение на нашите молитви, това е по-ефективно, (Да, Учителю.) защото наистина осъзнават значението на това, значението да бъдеш веган. Те наистина ще развият своята любов и състрадание. Иначе е безполезно. (Да, Учителю.) Безполезно, независимо празник или не. Да, благодаря Ви, Учителю. Благодаря Ви.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android