Следва

Между Учителя и учениците

Възвърнете си силата на любовта и състраданието, част 4 от 8

2021-01-23
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Много добри лидери също са били убивани. (Да, Учителю.) Защото този свят принадлежи на лошите. Принадлежи на майа. Всички свещени книги ни казват това. Затова Учителите слизат долу и ни казват: „Моля, следвай ме, ела си у дома. Прибери се у дома. Върни се на Небесата. Това не е твоят свят. Това, което имаш тук, няма да ти донесе дълготрайно щастие и не е истинско.”

Други въпроси? (Да.) Отговорих ли ви достатъчно? (Да, Учителю, благодаря Ви.) Можете винаги да питате още, ако нещо не е съвсем ясно или някои други идеи са възникнали. Питайте ме. Следващият, ако имате.

(Да, Учителю. Преди петдесет години, Учителят Парамахамса Йогананда е обявил, че президентът Абрахам Линкълн е бил хималайски йоги в миналия си живот и че е умрял с желание да обедини хората и да донесе расово равенство.) Да. (Учителят Йогананда е казал: „Той е работил за Бог. Абрахам Линкълн е изразил най-висшия идеал на правителството,) Да. (когато е казал, че то трябва да бъде `На хората, от хората и за хората`.) Да. (Той е бил дълбоко духовен човек. И все пак е трябвало да страда заради невежеството на малцина.” Изглежда, тази история се повтаря с президент Тръмп: той сякаш също е много духовен и говорихме миналия път за неговото споразумение с Бог. Учителю, как така САЩ имат такива добри лидери, които са също и толкова духовни?)

Защо не? Защо не? Бихте ли предпочели вашата страна да няма никакъв духовен лидер? (Не, предпочитам духовен.) Живот след живот, много страни имат духовни лидери и като правителствени лидери, като държавни лидери. Вие видяхте списъка в ДП (Древните Пророчества) преди. Като крал на О Лак (Виетнам), крал на Корея, крал на... Много са. (Да, Учителю.) Това просто е Учител, духовен човек, те имат възможност да изберат какво да бъдат. Зависи колко искат да помогнат. Или колко афинитет имат с хората на тази страна. И могат да изберат пътя, за да облагодетелстват най-много, (Да, Учителю.) за своята страна, за тази страна.

Не само САЩ имат добри лидери. (Да, Учителю.) Трябва да се радвате, че вашата страна е имала няколко добри лидери. (Да.) Също и духовни. Някои са по-мълчаливи, други са по-открити. (Да.) Както, например, г-н Тръмп, никой не е споменавал, повечето вестници не го хвалят като духовна личност или нещо такова. Те не виждат през това. Може би само Фокс Нюз са най-добрите. Фокс Нюз и може би Ню Йорк Поуст? Ню Йорк Поуст ли бяха, които имаха списък с това, което са направили? Мисля, че е вестникът. Няколко вестника и... медиите, няколко от тях са добри, и прями, и много, много прозорливи, и знаят, чувстват по-интуитивно за това кой е добър, кой не, както и честността. Като Фокс Нюз и Ню Йорк Поуст. Другите... може би има още една или две.

Аз не съм видяла повече, просто случайно узнах напоследък заради историите около президент Тръмп, иначе нямаше да знам кой какъв е. Другите вестници или другите медийни канали са напълно, открито пристрастни и без капка срам го наричат с всякакви имена и дори казаха, че е... критикуват пълнотата му, такива неща. Аз мисля, че изглежда добре, нали? (Да. Да, Учителю.) Не изглежда дебел или нещо подобно. Дори и да е, какво от това? Нали? Има ли някакъв закон в Америка, който да казва, че президентът трябва да изглежда като модел, (Не, Учителю.) че не може да има нито сантиметър дебелина в повече, отколкото пресметнатите по правилата и пр. Абсурдно, нали? (Да, Учителю.) Би трябвало да съдите за президента или за когото и да било по техните добродетели, по техните действия, не по техния външен вид. (Да, Учителю.) Но аз смятам, че той изглежда добре за годините си. (Да, Учителю, така е.) Изглежда изпълнен с достойнство. (Да.) Върви изправен и изглежда като цар, много авторитетен, много достоен. (Да.) Ето това казвам аз.

Защо ви казах всичко това? Какъв беше въпросът? О, духовен човек и страдание. Вие не знаете, това не е всичко, понеже в днешно време имаме вестници и телевизия, затова знаем повече за страданието на президент Тръмп от различни атаки, от различни източници. Но по времето на Абрахам Линкълн е имало по-малко (източници), (Да.) така че не знаем колко е страдал. Той е страдал много повече, отколкото само в деня на смъртта си. (Да, Учителю.) Също като президент Кенеди. Той също е бил много велик президент, нали така? (Да, Учителю.) Обичан от хората, но как е свършил накрая? Знаете, нали? (Да, Учителю.) Без никаква причина, от жестокост, просто жестокост, просто ад, просто ей така. Така че, президент Тръмп е още жив, може вече да се счита късметлия. (Да, Учителю.) Да си отчита благословиите, Боже мой! Но вместо да го карат да страда физически, те го карат да страда умствено, емоционално. (Да, Учителю.) Репутацията, нали? (Да. Репутацията.) Да, да.

Аз съм просто твърде много натоварена с тези изборни неща и със света. Наистина виждам през политическата арена сега. Имам предвид, тези няколко дни, тези няколко седмици или откакто започнах да разбирам за нечестността и за лошото отношение към Президента. Просто като гледам това, не искам да гледам. (Да, Учителю.) Господи, в що за свят живеем, казвам ви, изплашена съм, много съм изплашена. Боже мой! Ах, Господи! Трябва да бъдеш наистина лош или няма да оцелееш. Г-н Тръмп, разбира се, не може да бъде друг, дори и да иска, не може да бъде. Той просто не е роден за това. (Да, Учителю.) Така че е вече голям късмет, цяло чудо е, че оцеля един мандат. (Да, Учителю.) Историята се повтаря. Г-н Тръмп. Същото с президент Кенеди. Джон Кенеди. (Да, Учителю.) Толкова съжалявам. Много добри хора са така. Не се отнасят добре с тях. Защото не се предполага този свят да е добър. (Да, Учителю.) Живот след живот, виждате колко много хора практикуват духовно? По времето на Исус, колко хора са Го следвали? (Да, Учителю.) И съответно, колко хора са Го измъчвали и тормозили и отричали, (Да, Учителю.) и са Го наранявали по целия му път към Неговата Голгота. Много Учители никога не са успявали преди. Аз си отчитам благословиите. (Да, Учителю.)

Може би, не знам, този път съм по-добре. Укривах се много добре през всичките тези години. Заради вас, разбира се, сега имаме Суприм Мастър Телевижън, така че отново съм на показ. Но когато съм сама или не непременно сама, само с един-двама ученици, шофьор или нещо такова, където и да отида, хората не знаят коя съм. Никога. Защото не говоря като духовен човек. Говоря нормални неща и не се обличам специално и пр. (Да, Учителю.) Обличам се нормално. Не се нося показно или нещо подобно, защото трябваше да се пазя. (Да, Учителю.) Но заради света, искам да помогна на света. Ако искате да помогнете на света, не можете да се укривате. И сега пак се укривам, но когато мога, (Да, Учителю.) когато мога. Много пъти това ми е помагало да избегна да ми навредят. Да избегна смъртта. Да избегна проблеми и опасност. Много пъти ми е помагало, укриването ми е помагало.

Нещо друго, скъпа? (Не, мисля, че братята имат да питат друг въпрос.) Някой друг да пита? (Да, Учителю.) Момчета, момичета.

(Чудехме се дали Учителят е била някога американски президент в миналото или дори някой от Бащите – основатели?)

Защо продължавате да задавате такива въпроси? Дори не мога да го докажа. Аз знам. Президент Вашингтон? (Да, Учителю.) Помните ли го? (Да, Учителю.) Това е бил вашият Учител. (О!) Изненадах ви. (Да.) Може би затова мога да говоря за политика тези няколко дни. Познавам нещата отвътре и отвън. Познавам опозицията и себе си. Изненадани сте. Вероятно си мислехте, че може би съм Абрахам Линкълн, защото той е очевидно по-духовен.

Спомних си изведнъж, сега като питате. Веднъж прочетох в някакво олакско (виетнамско) списание в Америка, бях веднъж в Америка и просто имаха тези списания сложени отгоре. И една жена отнякъде, беше написала изявление в този вестник. Тя каза, че е имала преживяване, че когато се е молела на г-н Вашингтон, президент Вашингтон, не го е наричала „Президент”. Тя каза: „Вярно е, вярно е, че Бодисатва Вашингтон...” Това го каза на олакски (виетнамски). „Вярно е, че Бодисатва Вашингтон е наистина, наистина... Как казвате "linh" на английски? Забравих... свят, чудотворец? ...много свят, като голям светец. Аз му се молех и желанието ми се сбъдна. Всички трябва да се молите на него.” Нещо такова. Вярно е. Затова тя продължаваше да казва това. Вярно е. В О Лак (Виетнам) си спомням, че произнасят името му „ВА-ШИН-ТУН”. Вашинг... Вашинг-тун. Нещо такова. Тя го нарече Бодисатва, което значи будистки светец, като светец в будизма. (Да, да.) Спомням си това. Сигурно можете да проверите, ако всички тези списания са в конгресната библиотека някъде? Вероятно все пак можете да го прочетете. Не съм сигурна дали можем. Аз го четох някъде преди около 30 години. Това бяха дните в началото на духовната ми мисия и може би само вторият ми път в Америка или нещо подобно. Случайно прочетох това. И в този момент, не се замислих много. Казах си: „О. Как може? Президент.” По онова време. Тогава не знаех много за миналите си животи. Не е имало нужда. Не съм имала... Не съм имала причина да проверя. За какво? Живеех всеки ден като днешен, по онова време. Само когато вие, приятели, ме попитате или някой го е видял, тогава узнаваме. Колкото по-дълго живея, толкова повече изкопавате всички тези тайни, които дори не съм знаела преди.

Някой друг? Мисля, че има, нали? (Да, Учителю.) Кажете.

(Учителю, има ли други лидери, които са недооценявани? Лидери, които са били всъщност добри за страната си и за света,) Да. (но са обрисувани и възприемани погрешно. Като например, Негово Превъзходителство Бенджамин Нетаняху, министър-председател на Израел, който е съгласен с тези мирни споразумения с Арабските страни като Мароко, ОАЕ (Обединени арабски емирства) и може би още ще дойдат.)

Разбира се, че има още. Повече са отколкото само президент Тръмп. Разбира се. Нямам имената им в главата си в момента. Аз знам още двама-трима, които са още живи - в европейска страна, в латиноамериканска страна и в Корея. Но как можеш да бъдеш възхваляван и признаван в този свят, когато този свят е обратното на добротата? (Да, Учителю.)

Дори много Учители са идвали и са си отивали, но колко хора са Ги следвали? Колко? Дори и милиони да ги следват, в света има милиарди. (Да, Учителю.) Само някакъв процент от света Ги следват. А много от Тях са от по-висшите Небеса. Те се превъплъщават в този свят, за да помогнат на предишните си приятели или предишни семейства, роднини, които са също превъплътени в света. (Да, Учителю.) Тогава, разбира се, тези хора веднага разпознават един истински Учител. Само от първата лекция или от първото говорене, веднага разпознават Учителя и Го/Я следват и искат вече посвещение. А останалите просто продължават с невежия си начин на живот. Ето защо Исус е бил разпънат на кръста. И много, много, много, повечето Учители са били убивани или тормозени, или измъчвани по много, много жестоки и ужасни начини. Ужасни начини.

Така че, да бъдеш добър президент, имаш приблизително същата участ. Затова са убили президент Кенеди. Поради каква причина? Никой всъщност не е открил истинската причина. Много добри лидери също са били убивани. (Да, Учителю.) Защото този свят принадлежи на лошите. Принадлежи на майа. Всички свещени книги ни казват това. Затова Учителите слизат долу и ни казват: „Моля, следвай ме, ела си у дома. Прибери се у дома. Върни се на Небесата. Това не е твоят свят. Това, което имаш тук, няма да ти донесе дълготрайно щастие и не е истинско.”

Сега разбирате. (Да, Учителю.) Отговорих ли ви на въпроса? (Да, благодарим Ви, Учителю.) Няма нищо, скъпи.

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android