Следва

Между Учителя и учениците

Възвърнете си силата на любовта и състраданието, част 6 от 8

2021-01-25
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Това е когато пробудите себе си и си възвърнете силата на любовта и състраданието. Тази сила ще ви позволи да бъдете по-просветлени и все по-състрадателни и по-състрадателни, и все по-любящи и по-любящи, непрекъснато. И много по-добри идеи, по-добър начин на живот, по-добро мислене, по-добра работа. Всичко ще бъде повлияно от вашата сила на любовта и състраданието. Така стоят нещата.

Можете да видите по света. Лидерите, не само че не дават нищо хубаво на страната си, но дори страната им деградира. (Да, Учителю.) Те я дърпат надолу. (Да, Учителю.) Спомнете си в Библията, цар Давид. (Да, Учителю.) Неговата страна била наказана с епидемия, защото той предприел преброяване на народа на Израел, като така показал своята горделивост и липса на доверие в Бог и липса на смирение, защото си помислил, че сега е „важна клечка”. Той решава всичко, може да направи всичко. И страната му била наказана (Уау.) за известно време.

Дори за това, че организирал смъртта на генерала, за да може да се ожени за жена му, заради това синът му умрял. Цар Давид е заслепен от жената на един от своите служители, генерал. И го изпраща на бойното поле и се опитва да го накара да умре, като не му дава повече войници, когато е нужно, нещо такова, или спира снабдяването с храна, каквото и да е, или прави нещо, за да умре този генерал, героят на армията му умира, (Да, Учителю.) така че да може той да се ожени за жена му. И Господ не харесва това, ако си спомняте тази история, някой от вас? (Не, Учителю.) Може би ако имам време, ще ви прочета отново от Еврейския фолклор, там я има. (Да, благодарим Ви, Учителю.) Но тази история би трябвало да я има и в Библията. Просто защото съм чела толкова много, не знам откъде е. Понякога си спомням, понякога не. (Да, Учителю.) Но става така, че Бог наказва тази страна, страната на цар Давид, защото той е извършил неправда. И тогава един от свещениците отива в двореца на цар Давид и му казва директно в лицето. Но, какво да направим? (Да, Учителю.)

Ако лидерът на някоя страна не е достатъчно добър, не е достатъчно стойностен, тогава той ще смъкне тази страна до някое ниво, в някаква степен, до някакъв процент. Затова казах, че се притеснявам за страната ви. (Да, Учителю.) Затова казах, че съм изплашена. Аз все пак ще се постарая да помогна, но не съм сигурна доколко ще успея. (Благодарим Ви, Учителю.) Имам предвид, не съм сигурна дали ще мога и колко. (Разбираме.) Защото ако на някои хора твърде много им харесва славата, твърде много им харесва да бъдат известни или да имат изгода, пари и слава, тогава те се накланят към негативната страна на този свят. Ние имаме две страни - позитивна и негативна сила в този свят. Ако те ламтят за алчност или слава или просто за такива неща, вместо за служене на страната, просто искат да служат на себе си, тогава е трудно да се отърват от демоните. (Да, Учителю.) Защото подобното привлича подобно. Затова не мога да обещая. Опитвам се. Ще се опитам, (Благодарим Ви, Учителю.) независимо от всичко. Защото аз не изпитвам нищо лошо към никого. Всъщност знам, че това е просто карма. (Да, Учителю.) Също така, кармата на страната поражда различен вид граждани, както и лидери, както и правителствени служители. (Да, Учителю.) Ако е добра страна, ще имате добър лидер. Трябва да има поне някаква доброта, поне някакъв процент доброта, за да го заслужите. (Да, Учителю.)

В индуизма, прочетох някъде, беше казано, че никоя страна няма да бъде унищожена, ако има десет истински добри хора в нея, десет истински добродетелни хора да живеят в тази страна, само десет. Десет е достатъчно добре. (Да, Учителю.) Но предполагам, че е било много отдавна, когато всяка страна е имала само може би около двеста-триста хиляди, максимум. Сега имаме стотици милони. (Да. Да, Учителю.) Така че зависи. И ако тази страна не е вършила много добро и продължава с войните и убийствата твърде много, както и на твърде много животни, (Да, Учителю.) тогава заслугите трябва да са повече, не само от десет души. (Да.)

Но поне вашата страна си е заслужила няколко добри президенти и последно, президент Тръмп. (Да, Учителю.) За него, в сърцето си, той не е искал да се занимава повече с политика. Дори и преди не е искал, просто са го избрали. Иначе, той не е искал да прави нищо. Не е имал дори нужда да бъде президент. Това не е негова амбиция - да бъде известен и да печели нещо, защото той работи като президент без възнаграждение. Той не си взе заплатата, 400 000 US долара. (Да, Учителю.) Отказа я. Не я взе. Той просто иска да служи. (Да, Учителю.) Безвъзмездно.

Той е богат, така че не за пари е станал президент или е искал да стане президент. Той не е искал, просто хората са го избрали. Добре, както и да е. Това е работата му, това е съдбата му. Не е и за слава. Не е защото е искал да бъде известен или нещо такова, затова да се е кандидатирал за президент, първия или втория път. Защото самият той също е известен. И също така има това телевизионно предаване, в което учи хората как да станат богати, как да правят бизнес и т. н. Толкова много хора го обичат. И той си е щастлив в своя собствен свят. (Да, Учителю.) Така че няма нужда да търси някаква слава или признание. (Така е.) Наистина е така. Също както, например, ако сега някой ме направи президент, ако аз се съглася на това, то ще бъде само поради някаква благородна причина. (Да.) Разбира се, това няма да се случи. Но казвам, че съм щастлива в своя собствен свят. Разбирате ли ме? (Да, Учителю.) Нямам нужда от повече пари, нямам нужда от повече признание. Така са нещата. (Да, Учителю.)

Той наистина е заради хората, заради страната ви и заради света. Виждате това, което е направил. Вижте какво е направил и тогава ще разберете какво имам предвид. Това е доказателството. (Да, Учителю.) Той пристъпи към работа веднага, щом го избраха за президент. Той използва тази власт, за да помага на сънародниците си и да помага на света, особено на по-бедната класа в Америка, по-бедните работници. Създаде много, много стотици хиляди работни места (Да.) за тях.

Той наистина се грижи за хората. Отиде в някои от тези селски райони и видя някакъв порутен град. Стана му мъчно и каза - ще изградим вашия град отново. И някои хора му казаха, че тази и онази работа не са вече свободни. Той каза: „Ще си получите работата обратно”, просто така, съвсем простичко и прямо. Той съчувстваше на хората с по-ниски доходи, на бедните хора. Той е народен президент. (Да, Учителю.) И това ми харесва в него. Жалко, че не всички американци осъзнават това. (Да, Учителю.)

Просто хората са го помолили и той го е направил. Той не е осъзнавал, че е тук на Земята като инструмент на Бог. Не го е осъзнавал. И още не го осъзнава. Само някои хора, които са свидетели, които знаят това, които имат видения, му казват. Както например ние му казахме. Нали? (Да.) И той е осъзнал малко. Но все още не знае. Но вътре в себе си, е склонен към доброта и морал и добродетели. Това той го знае. Не се е интересувал всъщност да стане президент. Особено за втори път, след като е имал такова отношение ден след ден, всяка минута от живота си, с цялата тази лошотия и погрешни обвинения и всички клевети и целия позор. Позорен начин на критика и отношение. (Да, Учителю.) Те всички са там, за да го нараняват, през цялото време, през всичките тези години. Така че той всъщност не е бил ентусиазиран да бъде президент за втори мандат. И да направи това, в действителност е саможертва от негова страна, защото сега е знаел, че би могъл да направи нещо повече за света, като да създава мир (Да.) и да помогне на американците, на потъпканите хора.

Като дори на децата, които осакатяват, момичетата, такива неща. (Да, Учителю.) Или за трафика на хора, особено трафика на деца и всичко това. Той дори реформира затворите, за да имат затворниците повече удобства. Гледахте ли това? (Да, Учителю.) Аз го гледах по новините. Примерно тези неща, той е помислил за всичко. Помогнал е на когото може по силите си, в краткия период от четири години. Така че, можете ли да си представите ако беше продължил за още четири години, колко повече можеше да направи за страната ви? (Да.) Не е нужно да ми вярвате. Виждате ли логиката? (Да, Учителю.) Тогава разбирате защо го подкрепям. (Да.) И после кармата на вашата страна просто разруши всичко това. Дори до последната минута, до последната минута се опитваше. (Да. Да, Учителю.) Отговорих ли ви? (Да, благодаря Ви много. Да.) За всичко? (За всичко. Благодаря Ви.) Добре.

(Учителю, ние се привдвижваме към напълно вегански свят, който, както Учителят е казвала, е най-бързият начин да се нормализира и стабилизира състоянието на планетата ни, бихме ли могли да видим също и по-голяма промяна в духовното възприемане на хората? Като например в религиите и духовните вярвания?)

О, да, разбира се. Виждате ли колко много хора стават вегани и колко много се е променило тяхното отношение? Колко много се е променила представата им за състрадание? Да, за отношението към животните и към другите видове? Това се променя заедно. Нали? (Да, Учителю.) Преди това не бяха така. Както много от вашите братя разказваха много истории как преди са били такива и онакива. Били са много неспокойни или не много дружелюбни, с избухлив нрав и тъй нататък. След посвещението, като са станали вегани, напълно са се променили. (Да, Учителю.) (Да. Така е.) Някои от историите, които четем понякога, когато се събираме или понякога ги записват, разказват това и онова, и друго. (Да.) Като един мъж, преди, бил много избухлив и такива неща. И негов приятел, обикновено, често се ядосвал на своя приятел. След посвещението, дори когато приятелят му му се карал, той навеждал глава, събирал дланите си и казвал: „Благодаря.” Вие знаете такива истории. Има хиляди от тях. Не ги помня всичките. Знам ги. Хората се променят, нали виждате? Ако се обърнат към юг, тогава ще бъдат на юг. Ако продължават да вървят на север, тогава ще пристигнат на север. (Да, Учителю.) Така че, веганството е не само за страданията на животните, но е също и за нашата любов и състрадание. Тогава си ги спомняме. Откриваме ги наново и тези качества ще заблестят, ще бъдат подхранвани, ще растат.

И, разбира се, това и ще имате: състрадание и любов. Наистина е така. Преди това ги покривате с много лоши неща: пушене, пиене, ядене на месо, риба, яйца, не се интересувате от страданията на другите или от лошото влияние или лошото здраве на самите себе си и на другите. След това осъзнавате, че сте по-чисти. Тъй като любовта и състраданието се развиват, тогава ще разбирате какво чувстват останалите, все едно го чувствате вие. Ако са щастливи, и вие чувствате същото, ако са тъжни, и вие чувствате същото. Ако страдат, представяте си, чувствате, все едно сте вие. Е, не говоря за всички, говоря за себе си. Когато видя диви животни наранени и нещо подобно, на които не мога да помогна, о, чувствам се толкова тъжна, толкова, толкова тъжна, толкова страдам, много дни. Моля Небесата и всички, които мога - моля, помогнете му, помогнете й да се оправи, или нека почива в мир. Такива неща. Не е просто да погледна и да забравя за това. Или да не си спомням. Не! Спомням си отново, отново и отново. През цялото време.

Това е когато пробудите себе си и си възвърнете силата на любовта и състраданието. Тази сила ще ви позволи да бъдете по-просветлени и все по-състрадателни и по-състрадателни, и все по-любящи и по-любящи, непрекъснато. И много по-добри идеи, по-добър начин на живот, по-добро мислене, по-добра работа. Всичко ще бъде повлияно от вашата сила на любовта и състраданието. Така стоят нещата. (Да, Учителю.) Не е само заради животните, а е и заради нас. Ние трябва да живеем стойностен живот като човешки същества. (Да, Учителю.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android