Следва

Между Учителя и учениците

Смелата работа на Върховния Учител Чинг Хай за света, част 10 от 12

2021-01-17
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Не става въпрос за тяхната смърт. Ако умрат твърде скоро, няма да имат достатъчно време да се поправят или да се молят или да се разкаят. Всички ще отидат направо в ада. (Да, Учителю.) И тогава за мен ще бъде много трудно да им помогна. (Да, Учителю.) По-трудно е да се помогне на хората когато са в ада, защото трябва да мине много време, за да намалеят греховете им.

Какво попитахте отново? Само в случай, че имам още някои неща да ви кажа. (Чудехме се дали тези вируси са се „успокоили“ и да не мутират повече.) Да. Кога? Когато приключат възмездието си, с помощта на Небесните сили, с Божията сила. (Уау.) Но ние вече имаме мир без да жертваме толкова много човешки животи и души. Не става въпрос за тяхната смърт. Ако умрат твърде скоро, няма да имат достатъчно време да се поправят или да се молят или да се разкаят. Всички ще отидат направо в ада. (Да, Учителю.) И тогава за мен ще бъде много трудно да им помогна. (Да, Учителю.) По-трудно е да се помогне на хората когато са в ада, защото трябва да мине много време, за да намалеят греховете им. А също така имам и много други неща, които трябва да правя. (Да.)

Не мога да фокусирам цялата тази сила в помощ само на хората в ада. Няма да е честно към всички останали същества, няма да е честно цялата вселена да го види. (Да, Учителю.) Така че е по-добре те да живеят и да се покаят. (Да.) А тези, които вече са починали, но са се покаяли, също помагат, помагат да бъдат освободени. Но тези, които не се покаят, със сигурност ще трябва да отидат в ада, ако кармата им не е изчистена, което не е възможно. Защото ние имаме карма не само от този живот. Имаме карма от много животи. (Да, Учителю.) Само по време на посвещението Учителят я изтрива и остава само кармата от този живот. Дори това е много. Разбирате ли какво казвам? (Да, Учителю.) Но ако ученикът се обърне срещу Учителя, тогава това ще се нулира, Благодатта ще бъде отнета, не от Учителя, а автоматично. Понеже се навеждате наляво, тогава сте наляво. (Да.) Ако се навеждате надясно, тогава сте надясно. Не може да вървите на юг и да очаквате да пристигнете на север. (Да, Учителю.) Така стоят нещата.

Ако се обърнат срещу Учителя след посвещението, всичката им карма ще се върне, както обикновено, както на всички други, които не са получили посвещение, които нямат доверие и вяра в Учителя. Разбирате ли какво казвам? (Да, Учителю.) Затова понякога много съжалявам хората, които са арогантни, идват при мен само за да ме изпитат или просто за забавление, или защото съм богата и известна или нещо друго и после се обръщат срещу мен. Те не знаят каква съдба ги очаква. О, Боже, ужасна. Толкова съжалявам. Но не мога да използвам цялата си енергия или голяма част от енергията си, за да спася един от тези хора. Не искам да го правя. (Да, Учителю.) Защото това ще ми коства голяма част от енергията, която мога да използвам, за да помогна на стотици хиляди други. (Да, Учителю.) Така че, въпреки че съжалявам тази душа или това същество, не мога да се размекна толкова, че да използвам цялата, почти цялата, огромно количество от енергията си, за да спася една силно кармично натоварена личност. (Да, Учителю.)

Затова, не ме обвинявайте или не мислете, че нямам любов или състрадание. Имам. Но не мога да жертвам стотици хиляди или милиони милиарди хора, само заради един човек. (Да, Учителю.) Защото мога да сваля тук долу само определено количество енергия наведнъж. Постепенно, постепенно, за да помогна на определен брой хора. Ако я използвам за един човек, тя се изчерпва! После трябва да чакам, за да получа още. (Да, Учителю.) А и тялото ми трябва да има възможност да я поеме. Тази енергия, огромната енергия от най-високо ниво. Ако продължавам да поемам, да поемам, ще предозирам, също както бихте предозирали с лекарство. Тогава умираш, о, Боже. Знаете това, нали? (Да, Учителю.) Дори от хубавите неща не можете да поемате по много. О, Боже мой. Всичко е сложно в този свят. Сложно!

Дори само за да прегледам новините за вас, трябва да работя много часове. Два, три часа. Понякога повече, зависи. Защото понякога заглавията са достатъчни. Понякога не са, трябва да ги проверя, за да видя дали си заслужава или не за ваша информация и в случай че имаме нужда, да я използваме, за да я проучим. (Да, Учителю.) Защото вие сте заети, не можете да видите всичко, което се случва в света. Така че ако знаете, че се е случило, можете да направите проучване и после ще направим предаване или репортаж за него. Затова трябва да бъда внимателна за това какво избирам за вас и моето проучване също отнема някакво време. Защото това, което излъчваме по телевизията, влияе на хората. Трябва да излъчим нещо благотворно, полезно, не само да запълваме времето. В наши дни, нищо освен нещо ново случило се или нещо интересно, забавно, успокояващо ума на хората, по такъв начин трябва да правим програмите си. (Да, Учителю.)

Защото моят бизнес продължава. През тази година, може би КОВИД-19 го е забавил, затова не мога да давам много дарения. Давам, но малко по-ограничено отпреди. Но все пак мога да давам, докато мога. Сега, не става дума само за подаръка и гравираната плочка. Писмото ми, похвалите ми към тях, също така благославят тях и мястото им. (Да.) Не е само заради парите. Ако ги получат, получават и благословия. Получават защита в някаква степен. (Да, Учителю.) Разбира се, ако ми вярват, тогава ще бъдат по-защитени и по-свободни след смъртта си. Ще достигнат до по-високо ниво или ще бъдат напълно свободни, зависи от това колко вяра имат. Не е само до парите. Но ако имам повече пари, разбира се, искам да давам повече, нали? Никога не бихте дали достатъчно в подкрепа на другите хора, на бедните и нуждаещите се, на животните, никога няма да е достатъчно, независимо колко много давам.

Но казвам ви, хората по света не трябва да са бедни. Всичките тези пари, които са похарчени за оръжия или войни, за избори и какво ли още не? И в много други безполезни, вредни бизнеси или дела, биха могли да се използват в полза на целия свят, така че никой никога повече да не бъде беден. Нито едно дете да не бъде гладно, нито едно семейство да не остава без храна. И нито една жена да не е нужно да се продава на улицата или в публичен дом и да се разболява и да бъде оскърбявана по този начин, чрез този бизнес. Защото не всички хора, които посещават публичните домове, са приятни и джентълмени и търсят само физически контакт. (Да, Учителю.) Те също така ги бият и малтретират. Много от тях умират от ръцете на клиентите. Някои си плащат за това. Някои садистични клиенти плащат пари само за да бичуват момичетата в публичния дом. Знаете това, нали? (Да.) (Да, Учителю.) Някои ги мразят и ги убиват тайно, една по една. Чували сте за всичко това по новините. Преди няколко години, т. нар. сериен убиец, чиято мишена бяха само момичетата от улицата. Както в „Хубава жена“.

Никога никоя жена не би трябвало да бъде насилвана да участва в такава ситуация или да бъде принуждавана да се омъжи за някого само защото е богат и злоупотребява с нея. И тя трябва да пожертва любовта си и да отиде с някого, когото дори не познава и не харесва и който е лош и има лош характер, изглежда зле и с нищо не я прави щастлива, и дори се държи лошо с нея, просто защото тя трябва да се жертва за семейството си, понеже са бедни и гладни. Когато хората са гладни, вършат всичко. Понеже това вече е внедрено във физическата направа на хората, тогава това значи, че трябва да бъде роб завинаги. Те трябва да работят с часове до изнемога, трябва да работят две, три работи, за да се справят финансово, за да нахранят децата си, да нахранят жена си и близките си, родителите си.

Но ако правителствата, справедливите правителства в този свят, използват парите, отделяни за войни, тези кървави пари, просто за да помагат на своите граждани, на бедните, на нуждаещите се - тогава нашият свят ще се превърне в рай. Няма да има нужда да ви поучавам или да правя нещо, няма да има нужда от Суприм Мастър Телевижън, няма да има нужда от нас, от парите ми. Няма да е необходимо да имам бизнес. (Да, Учителю.) Бих могла да стана бретерианка.

Тогава никога вече няма да има войни, защото няма да има гладни, няма да има нужда някой да се бие на война, за храна, поради икономически причини, или заради вода, заради липса на вода, защото те продават или планират да продават вода, дори на Уолстрийт. Понеже тя става все по-ценна и по-ценна в наши дни. Може би след време ще трябва да се редим на опашка пред супермаркета само за да си купим един литър вода. (Да.) Богатите хора може да имат всичко в къщите си, но може би бедните хора ще трябва да се редят на опашка, да ходят в супермаркета да купуват или може би да пускат пари в машина, за да си купят, кой знае?

Защото водата става все по-ценна и по-ценна в наши дни, чистата вода имам предвид. Много водни източници са вече увредени, пресушени, пресъхнали, напълно изчезнали или отровени. И много деца трябва да пият от тази отровна, нечиста вода и се разболяват и умират непрекъснато в този свят, през цялото време. Всяка една секунда умират деца, умират жени, умират възрастни. Уязвими, бедни хора умират, заради отровената вода от месната индустрия, от кожната индустрия, от всички тези химически индустрии. (Да, Учителю.)

Затова ви казвам, всеки ден трябва да благодарите на Бог за късмета си, дори да мислите, че нямате толкова много колкото други хора имат, но вие имате. Нали? (Да, Учителю.) Вие имате чиста вода. Имате хубава храна, която се доставя до мястото, където сте. (Да.) Имате добро, безопасно, чисто, обеззаразено място, където да бъдете. Можете да медитирате заедно. Уповавате се един на друг за добра енергия, за приятелство, за подкрепа. Вие сте една много щастлива група. (Да, Учителю.) Също така и вашите братя и сестри колеги, също са много щастливи. Искам всички вие да знаете това. Наистина го мисля. (Да, Учителю.)

Аз също отчитам късмета си всеки ден. И дори кучето ми има на разположение лекари, има ветеринари, които да се погрижат. Дори ако е ранена или нещо друго, или болна, ние имаме пари. Можем да я заведем на ветеринар, за да не страда тя. (Да, Учителю.) И те се излекуват. Имаме и вода за пиене. Хората нямат тези неща. Дори най-основни неща, дори вода, колко милиони хора нямат това. (Да, Учителю.) И не се отнася само за развиващите се страни. Преди много време прочетох някъде, че дори на някои места в Америка, трябва да използваш преработена вода. Вярно ли е това? Например, водата от банята, те я обработват отново и я правят чиста, и можеш да я използваш. На някои места нямат достатъчно вода. (Така е.) Така ли е? Прочетох това някъде. Това вярно ли е? (Да.) (Да. Вярно е, Учителю.) (Също така рециклират и канализационната вода.) Канализационната вода. О, Боже мой. Представяте ли си? И това е в Америка. Нали? Прочетох това в Америка. (В Сингапур също.) В Сингапур също? (Да.) Как е възможно? Сингапур. Много, много високо развита страна.

Защото населението е многобройно и няма достатъчно вода. (Да, Учителю.) Дори ако превърнат морската вода в питейна, пак понякога машините се развалят. Видях това в Испания. В Хавея, веднъж бях там и отидох на ресторант, за да хапна, и кристалът, стъклото, обикновено е чисто и прозрачно, защото го измиват добре и го избърсват със салфетка и с кърпа. И обикновено изглеждат искрящи. Чисти като съвсем нови. Но този път, всеки път като отивах, стъклото беше замъглено, не чисто. Затова ги попитах: „Какво става? Това специално стъкло ли е? Не съм виждала такова.“ Те отговориха: „Не, това е защото този път морската вода не е филтрирана добре. (О.) Много седмици вече не успяват да я оправят. Затова нямаме чиста вода. Затова стъклото не изглежда толкова прозрачно като преди.“ Представяте ли си?

Да разчиташ на морската вода и на машини. Това невинаги е безопасно, нали? И целият този град трябва да пие такава вода. Може би могат да я филтрират със специални приспособления, нали? (Да.) Специална чаша, специален буркан, кана или нещо от този род, това може да се направи. Но за колко време? И трябва да мият в това, да се къпят в това. Да мият зеленчуците и всичко в такава вода. И морето е толкова голямо, но в наши дни не всяко място в морската вода е чисто. Те изливат канализацията вътре, изсипват боклуци вътре, или просто си тече, случайно, естествено, и всякакви видове пластмаса, микропластика, всичко влиза вътре, и всякакви мръсни неща или от канализацията, всичко отива в морето, защото няма къде другаде да отиде, в някои страни е така. (Да, Учителю.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android