Следва

Между Учителя и учениците

Кой може всъщност да бъде спасен? Част 5 от 11

2020-08-30
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Без значение колко много се жертва един Учител, това не е полезно за хората толкова много, поне на този етап от тяхното развитие. (Да.) Те (Учителите) могат да повдигнат цялата енергия на атмосферата на планетата, но ако самите хора не се променят, недейте да молите Учителя да се жертва за тях, защото е безполезно.

Един китайски Учител, не си спомням кой, забравих името. Някой Го попитал защо не би искал да помогне на света. Той казал: „Дори да изгубя един косъм от косата си, за да спася света, не бих го сторил.” (О!) Да. Дори да изгуби един косъм от косата Си, за да помогне на света, Той не би го направил. Не защото не го интересува, а защото е знаел твърде добре, че това е илюзорна мечта и хората просто са толкова твърдоглави, толкова трудно е да ги научиш на нещо. Много е трудно.

Затова, Бодидарма е имал само петима ученици и само един от тях е бил наистина просветлен и е станал наследник. Спомняте си тази история, нали? За Бодидарма. Не? Не я знаете. (Не, не я знаем.) Няма значение. Не сте китайци, така че може би не ви е позната. Много китайци не я знаят така или иначе. Той дошъл от Индия като принц. (Уау.) Захвърлил всичко, за да отиде в Китай, просто за да се опита да посее семето на просветлението там. И целият огромен Китай. Вие знаете колко е голям Китай (Да.) и колко е голямо населението. Само един човек заслужил Неговата мантия за наследник. Представете си целия свят. (Уау.) Колко хора са Го слушали? Те са Му се присмивали дори и са се опитали да Го убият също, на няколко пъти. Ако гледате филма, ще видите. Но за щастие, Той е имал закрила и е имал сила. Показват Го с кунг фу и така нататък, с бойни изкуства, но всъщност, хората не разбират това. Не е било нужно Той да използва всичко това. Той е имал вътрешна сила. Това са имали предвид, но външно трябва да го обяснят с кунг фу. (Да, Учителю.) Ето така стоят нещата. Много филми са така. Например, правят филм за някой Учител и Го представят като Учител по кунг фу, и хората Го нападат от всички страни, а Той сам може да удари запада, да ритне изтока. Разбирате ли какво имам предвид? (Да, Учителю.) Да се наклони напред и да удари назад. Нещо такова. (Да.) Те са от всички страни и Той може да ги победи. Невинаги, понякога е наранен, разбира се.

Това, което казвам е, че без значение колко се жертва един Учител, това не е полезно за хората толкова много, поне на този етап от тяхното развитие. (Да.) Те (Учителите) могат да повдигнат цялата енергия на атмосферата на планетата, но ако самите хора не се променят, недейте да молите Учителя да се жертва за тях, защото е безполезно. По-добре Учителят да остане жив, в безопасност и да им помогне със Своята енергия, да повдигне цялото човечество и цялата планета. Нашата планета щеше да бъде разрушена още преди много време, нашият свят щеше да престане да съществува, ако нямахме много доброжелателни, състрадателни Учители, които са идвали и са си отивали през цялата история на човечеството. (Да, Учителю.) И дори сега, ако нямаше практикуващи, ако нямаше силата на Учителя да повдигне тази планета, тя щеше да си замине. Защото греховете на седем милиарда души са толкова големи. Толкова тежки. Разтърсват Небесата и Земята. (Уау.) Пронизват сърцата на всички деви и божества навсякъде в цялата вселена. Така че, не е въпросът в това, че можете да направите всичко и да ги оставите да продължат по злия си път. (Да, Учителю.)

Ако не се променят, те ще продължават по този начин и ще става все по-лошо и по-лошо, както можете да видите. (Да, Учителю.) Можете да видите това в наши дни. Нещо като вълна. Виждате, огромни пожари навсякъде. Ако погледнете картата, отбелязано с точка, точка, точка – навсякъде, и после цунамита заливат. И после какво? Наводнения, и после скакалци, после пандемия, после друг нов вирус, после старият вирус се връща и т. н.

И после икономиката се срива и има протести навсякъде, примерно. Протести да излязат и да отидат на работа, протести за свобода, да не бъдат затворени, протести срещу расизма за цвета на кожата. (Да, Учителю.) И за много други видове расизъм, например между половете, (Да.) между мъжете и жените в офисите навсякъде, нещо такова. Дори с всички тези битки за равенство през всичките тези десетилетия, жените все още не са равнопоставени на мъжете в работата. (Да.) Особено в интелектуално отношение, в бизнеса. (Така е.) Има толкова много пандемии навсякъде. Не е само този КОВИД-19. (Да.) Расизъм за цвета на кожата, расизъм за пола (сексизъм), има също пандемии и те са хронични пандемии. (Да.) Започнали са отдавна и продължават, сякаш завинаги. Така че, аз не знам какво правим. Плуваме в проблеми. Този свят е наистина потънал в проблеми, дълбоко, дълбоко, дълбоко потънал в проблеми. И се страхувам за човечеството, какво ще се случи след това.

Когато бях малка, гледах филм за Тарзан. (Да.) Накрая, имаше две планини, които се приближаваха, или поне два огромни камъка, и той трябваше да протегне ръце на двете страни, за да спре камъните да не се съберат. (Да. Учителю, гласът Ви заглъхва.) (Добре. Сега е по-добре.) Чувате ли ме сега? (Да.) Предполагам, че телефонът е бил натоварен отвъд лимита си, също като собственика. Като мен. Виждате ли, дори една машина има своя лимит, да не говорим за нас, хората от плът и кръв. (Да, Учителю.) И над 70-годишна жена като мен, с много задачи всеки ден. И не само физически задачи, има и невидими задачи, (Да.) за които не можете да кажете, не можете да знаете. Дори да ги опиша, няма да разберете нищо, така че дори не ми се говори за тях. И така, Тарзан използва ръцете си, за да спре двете планини да не рухнат една върху друга, докато той стоеше по средата. (Да.) И за да защити, мисля, своята любима също. Но представете си, колко дълго ще може той да прави това? (Да.) Колко дълго? Колко силен може да бъде с двете планини, срутващи се една върху друга? (Да, Учителю.) И те са вече толкова близо, колкото двете му разперени ръце. Той разпери ръцете си, за да ги спре. Филмът искаше да покаже колко е силен той. (Да.) Но дори и така да е, колко дълго ще може да поддържа тази сила? (Да, не много дълго.) Да, ако е толкова спешно. Или планините трябва да спрат да падат една към друга, или той просто трябва да се откаже един ден. И така, ситуацията в света е подобна.

Ние можем да го задържим над водата, но хората трябва да се променят. (Да, Учителю.) Аз не мога да спра те да не умират или да не се заразяват, защото съм ви казвала вече - веднъж като се завърти кармичното колело, после е невъзможно да се обърне или да се спре неговият ход. Справедливостта трябва да се изпълни. (Да, Учителю.) Дори в този свят, ако някой убие някого, трябва да отидете в затвора за известно време. (Да.) Или дори да бъдете екзекутирани, зависи от страната. Тогава как можем да продължаваме да убиваме всички тези невинни същества масово и после да избегнем убийството? Не! Не е възможно. (Да, Учителю.) Би било възможно, ако бяха спрели още преди много време, преди години, тогава щеше да ми е по-лесно да им помогна.

Сега, мога да помогна само на душите им. По-лесно е да говоря на душите им, отколкото когато са живи с душата в тялото им. (Да, Учителю.) Но дори тогава, трябва да имат някакво извинение, някакви заслуги, за да го направя, защото не са го направили достатъчно рано. Просто мога да помогна само на онези, които имат някакво малко извинение някъде, (Да.) или вярват в мен по някакъв начин или имат някакво уважение към мен по някакъв начин.

И дори да мога да дам благословиите си за целия свят и пандемията да започне да се подобрява, цунамитата да не връхлитат и всякакви такива неща, дори да мога да направя всичко това, аз няма да ви кажа. Ако ви кажа и гарантирам това, тогава всички ще продължат да се убиват помежду си и да тормозят животните само заради вкуса им, когато е пълно с други неща за ядене. Така че, надявам се веднъж завинаги да съм отговорила на този неудобен, болезнен въпрос. Следващият въпрос, моля.

( Учителю, миналия месец, през юни, канадският премиер съобщи, че правителството му ще инвестира 74 милиона долара в производството на растителен протеин, следвайки растящото търсене на растителни храни. Движението ще създаде също така нови места. Какво още могат да направят лидерите в това време, за да ни въведат във вегански свят? )

Да. Ето това трябва да правят. Браво на премиера. (Да.) Какво още могат да направят? Трябва да кажат на всички, отсега нататък – никакво месо. Това е! (Да.) Да затворят всички кланици, всички животновъдни фабрики. Да освободят животните. Не да ги убиват, а да ги освободят. Да тичат. Да вършат каквото си вършат, по начина, по който го вършат, според природата си. Или да им помагат да ги хранят, докато си отидат от естествена смърт. И после да произвеждат вегански продукти, достатъчи за всички да се нахранят – здравословни, вкусни и доброжелателни. Ето това трябва да направят. Да създадат закон, също както забраниха пушенето на закрито и всичко това. (Да, Учителю.) Всичко друго може да се направи по подобен начин. (Да.) Дори ако не забранят яденето на месо, скоро няма да имат нищо за ядене, ако светът върви надолу. (Да, Учителю.) Ако няма никой, който да засажда и никой, който да събира реколтата, защото всички са болни. (Да, Учителю.) Да не говорим за месото, няма да има дори плодове, няма да имат нищо за ядене.

Тази година, в последните няколко месеца, много земеделци не можаха да съберат реколтата си от плодове. Вие знаете това. (Да.) Много от плодовете се похабиха също така. Дори цветята, като в Холандия, събраха ги на купчини просто за да ги оставят да изгният, защото няма на кого да ги продават. Никой не идва да купува. (Да.) С доставки могат да продават. Но как да намерят достатъчно хора за доставки? (Да, Учителю.) Защото имаме недостиг на персонал. Всички са болни, всички са на легло, или всички се страхуват да излязат да работят. (Да, Учителю.) Хората чакат деня на страшния съд. Ако не започнат вече вегански бизнес и не затворят всички фабрики за животни, тогава ще продължи с пандемията и може би дори още повече. Повече пандемии, повече други бедствия.

Дори в пандемията, хората излизат и имат още много други видове протести, провеждащи се навсякъде. Много неща се случват непрекъснато. Много компании фалират и хората остават без работа, и гладът е навсякъде. Колко дълго може правителството да продължи да дава пари или помощи на отчаяните хора, когато няма приходи за правителството да реализира печалба от данъци и от този род? Когато никой не работи, продължават да стоят там и да ядат, тогава няма откъде. (Да, Учителю.) Така че, тази система трябва да свърши по-скоро, още вчера. Аз не знам защо никой не вижда това. Даването на пари и помощи не е дългосрочно решение.

Съжалявам, малко съм емоционална. Ядосана съм на всички - защо убиват себе си чрез яденето на животински продукти, след като знаят, че това не е добре? Не е добре за тях, не е добре за здравето им, не е добре за околната среда, не е добре за планетата. Всичко е вече официално, дори от ООН (Обединените нации), от всички учени. Не знам защо хората все още искат да се убиват. Ако те искат да се убиват, защо очаквате аз да направя нещо? Коя съм аз да им кажа да не се убиват? Коя съм аз да им кажа да направят това или онова? Аз нямам никаква власт в ръцете си. Имам предвид, тези физически неща се нуждаят от прилагане на физически разпоредби. (Да, Учителю.)

Правителството трябва да забрани яденето на месо - месо, яйца, всичко животинско - ако искат наистина да спасят своите граждани и да спасят страната си и да спасят икономиката си. Трябва да спрат всички индустрии с животни веднага! И може би все още ще могат да спасят хората си, себе си и света. Това е всичко, което мога да кажа. Казвала съм вече всичко това през всичките тези години. (Да, Учителю.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android