Търси
Следва

Между Учителя и учениците

Кой може всъщност да бъде спасен? Част 4 от 11

2020-08-29
Lecture Language:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Не може само да очакваш всичко, а да не даваш нищо. (Да, Учителю.) Дори не трябва да давате нищо! Просто не взимайте от другите. Не отнемайте живота на животните. (Да, Учителю.) Много просто решение! Ако отнемате животи, не може да очаквате живот в замяна. „Каквото посеете, това ще пожънете.” В закона на кармата не можете да се бъркате.

( Откриха нов свински грип, наречен G4 EA H1N1 или накратко G4. Той ще прерасне ли в пандемия? )

Изчакайте и ще видите. Вече ви казах, че има много тиктакащи бомби. Доста са, не е само една. (Да, Учителю.) И сега от КОВИД-19 се развъдиха всякакви пандемии и други видове болести. (Да, Учителю.) Може все още да не са се превърнали в пандемии, но са навсякъде около нас. Вижте колко... Имаме милиарди заразени хора. Ние плуваме в болести, в бактерии, във вируси и не сме в безопасност. (Да, Учителю.) Навсякъде. Не знаете кого ще срещнете, който пренася болестта и ви я предава, въпреки че не изглежда болен. Въпреки че този човек не изглежда болен, той е носител и може да ви я предаде по всяко време, навсякъде, без да подозирате. (Да, Учителю.)

Един от братята ви трябваше да отиде навън само до зъболекаря и трябваше да го поставя под карантина за три седмици. Написах бележка. Някои от вас може да са я прочели. (Да, прочетохме я.) Този, който ми помагаше. Отбелязах го и за всички останали, ако излезете извън групата. (Да.) Защото в момента сте в балона. (Да, Учителю.) Кажете и на готвачите от кухнята, ако излязат навън, не могат да се върнат обратно. (Да, Учителю.) (Ще им кажем.) Или, ако се върнат, трябва да останат под карантина минимум три седмици. (Да, Учителю.) Никой не трябва да излиза навън, освен ако не е абсолютно наложително. (Да, Учителю.) Екипът от кухнята и вие не трябва да излизате. Вие сте предпазени на вашето място. (Да.) Но, разбира се, ако ви се налага да излезете навън, го направете. Върнете се, незабавно си вземете душ от главата до петите, изперете дрехите си и ги дезинфекцирайте и прочее. (Да, Учителю.) Споменах ли да носите очила, когато сте навън? Да. (Да, Учителю.) Добре.

Много други болести изникват в момента. (Да, Учителю) Видях по нашата [Суприм Мастър] Телевижън, че в Йемен има холера. Какво още? Ебола? (Да.) Дори тя се появи отново. (Да, Учителю.) Някъде има дребна шарка (морбили) и прочее. Там е работата, че от енергията на КОВИД-19, въздухът ще се замърси по някакъв начин, когато хората пренасят болестта и обикалят насам-натам. (Да.) Имунната система на хората също ще бъде засегната, дори и да не са заразени с КОВИД-19. (Да, Учителю.) Оттам, ако хванат някаква болест, обикновено лечима, може да стане нелечима; (О, уау.) защото имунната им система е до известна степен вече изложена на риск.

Затова постоянно повтарям на вас и на посветените, при всички тези конференции, да бъдете по-бдителни, по-внимателни и да се предпазвате повече с духовни заслуги. (Да, Учителю.) С молитви, медитация, чистота на поведението, мислите, действията и речта си. Това е истинската защита. Иначе хората, включително моите така наречени ученици, нямате достатъчно любов, нямате достатъчно заслуги, за да се предпазите. (О, разбирам.) Затова трябва да вземете назаем от силата на Учителя, от по-висшата сила, и да се молите ежедневно по много, да медитирате по много, колкото ви е възможно. (Да, Учителю.) Това е за да сте винаги свързани с Божественото. И да нямаме още проблеми. (Да, Учителю.) Още въпроси, скъпа? Колко още имате? Разбрах, че имате списък. (Да, много са.) Добре. Давайте.

( Учителю, Боговете/Богините казаха, че това е времето на последния съд. Колко време ни се отпуска по Милост? Значи ли, че всички трябва да бъдат вегани през този период на Милост? И ако някои хора не станат вегани, ще починат ли от някакъв вид пандемия или болест и ще отидат ли в ада, освен ако не се покаят? )

Периодът на Милост приключи отдавна. Само умолявам Небесата да бъдат по-снизходителни, защото хората са тровени, водени в погрешна посока, умът им е бил промиван от всякакви лоши влияния от майа и от ревнивите духове. Всеки момент, в който направят обратен завой, аз ще бъда там за тях. Ако могат да се променят напълно, разбира се, ще имат повече закрила. Но зависи и от това колко заслуги имат. (Да, Учителю.) Комбинацията от заслугите им от минал живот плюс искреността им и смирените им молитви и покаяние, ще помогне донякъде. (Да, Учителю.) Поне, ако хванат пандемията, ще бъде по-олекотена, ще бъде намалена. А ако починат, аз бих могла да намеря оправдание да помогна на душите им да отидат в Небесата. (Да, Учителю.)

( Учителю, пророчествата, като това от О Лак (Виетнам) и останалите казват, че по време на този период на страшния съд ще има бедствия и нови болести и само един от десет или двама от десет добродетелни човека ще оцелеят. Това вярно ли е, Учителю? Понеже ние вярваме, че с благословията на Учителя, няма да бъде толкова зле. )

Аз мога да благословя само хората, които слушат и съдействат. Ако лекарят изпише рецепта на пациента, но той не пие лекарствата, какви ще са последиците? Лекаря ли ще обвините, че не е дал всичко от себе си? (Не, Учителю.) Да! Не може само да очакваш всичко, а да не даваш нищо. (Да, Учителю.) Дори не трябва да давате нищо! Просто не взимайте от другите. Не отнемайте живота на животните. (Да, Учителю.) Много просто решение! Ако отнемате животи, не може да очаквате живот в замяна. „Каквото посеете, това ще пожънете.” В закона на кармата не можете да се бъркате. (Да, Учителю.) Ако продължават да взимат отрова, а лекарят им казва: „Спри да я взимаш. Прекрати с отровата и ще мога да те излекувам,“ но те продължават да я приемат, тогава пациентът ще умре или ще е в агония. Недейте да очаквате аз да правя всичко, а никой друг да не прави нищо. Това няма как да стане. (Да, Учителю.) Дори да е така, трябва да бъдем честни спрямо животните. Те не правят нищо нередно. Те са измъчвани, те са, о, Боже мой, все едно са в ада, преди да умрат. (Да, Учителю.) Виждали сте го по нашата [Суприм Мастър] ТВ или по Нетфликс, (Да.) и по всички филми, които популяризираме. Как можем ние като човешки същества – силни, интелигентни, с много избори – да изтезаваме някой слаб и безпомощен по такъв начин и да очакваме милост?! Казах им, че трябва да се покаят и да сменят напълно посоката. (Да, Учителю) Това е всичко, което трябва да направят. Не искам много. (Да, Учителю.) За да мога да им помогна.

Разбира се, аз мога да благословя хората, които се разкайват и се обърнат към милостивия начин на живот, мога да ги благословя чрез Милостта на Всемогъщия Бог. Казах ви вече, че помогнах да душите, които се разкаяха, въпреки че се наложи да умрат, за да изчистят греховете си. Помагам им ако се разкаят в сърцето си, ако някога са видели мои снимки или видеозаписи, или мои лекции, и имат малко почит или малко вяра в мен. На такива хора мога да помогна. Но ако не се вслушат, ако продължават постарому, тогава недейте повече да ме молите да им помогна, Учителят да ги благослови… Много благословия - за нищо. За тези хора нищо няма да помогне, ако не се променят самите те. Разбирате ли това? (Да, Учителю.)

Всички продължават да ме пита, вие и братята ви постоянно ме питате: „Учителят ще ги благослови и всичко ще бъде наред, нали?“ Как ще бъде наред? А животните? С тях нищо не е наред, така ли е? (Да.) В такъв случай, не очаквайте нищо от мен, от Небесата или от когото и да било. Адът е единственото място за такъв вид хора, защото те извръщат глава пред страданието на останалите и се наслаждават на болката и смъртта им. (Да, Учителю.) Постоянно седят, ядат месо, пият вино и изтезават животните и другите, и очаквате аз да ги благословя? Постоянно задавате този въпрос. Не искам никога повече да го чувам. (Да, Учителю.) Защото не е интелигентен въпрос. Това е злоупотреба със силата на Небесата и с Божията любов. Ако искате да учите английски език с професор, трябва да си пишете домашното. (Да, Учителю.) Не можете да очаквате професорът, поради огромните си познания, да ви накара да говорите и да разбирате английски език, когато вие не го учите и не се опитвате да го практикувате, не го говорите, не си пишете домашното. Ясно ли е това? (Да, Учителю.) Такъв вид въпроси ме ядосват. Изглежда така, сякаш всеки само си седи и чака една личност да свърши цялата работа. Този въпрос е подобен на ситуацията с един президент. Той беше избран и е известен с това, че е милостив и великодушен, и всички очакват той просто да зачеркне закона и всеки да си прави каквото иска. Този човек е убил някого – няма проблем; онзи се е гаврил с малко момиченце – няма проблем. Всеки да прави каквото си иска, силните ще потискат слабите, и карат президента просто да задраска всичките им криминални дела, да им ги опрости. Това не е честно спрямо жертвите. Затова не искам повече да отговарям на този въпрос, защото е наистина абсурден, прекалена злоупотреба. Така разсъждават хората. Правят каквото си искат и очакват президентът да направи чудеса за тях или Учителят – абра кадабра – и всичко да се оправи.

Какво искате от мен? Искате още саможертви, като на Исус и на много други Учители? Да умра на място? И после да настъпи чудо, защото смъртта ми е изчистила всички грехове? Това е просто илюзия. Вижте всички Учители, Те са умрели в агония, много пъти са се опитвали да убият Буда и да отнемат живота Му. Или Исус – Той е умрял на кръста в такава немислима агония. Дори и да се е възстановил и да е водил нормален живот след това, не е правилно хората да се отнасят така към толкова невинно Същество като Исус. И примерно, ако Той е умрял там, се е опитал усърдно да изчисти греховете на хората, но това е само временно, вероятно само на учениците Си и на някои техни роднини и приятели, или пет, шест поколения. Но хората пак са продължили да ядат месо, да пият вино, и саможертвата му не е била за постоянно. И какво добро е донесла? Не особено много. Създали са империя от това, построили са огромни храмове, боготворят статуите Му; а докато е бил жив, са Го разпънали на кръста. Погледнете хората. Какво правят? Продължават да ядат месо, да пият вино, да се веселят. (Да, Учителю.) Така че, какво добро е донесло това? Ако един Учител умре или се самопожертва, физически. Аз се жертвам всеки ден. (Да, Учителю.) Не само физическо неразположение и вършене на много неща, за които не мога да ви кажа. Но също и духовното ми благосъстояние, вие всички знаете. (Да, Учителю.) Така че, каква е ползата? Кучетата ми са прави. Прави са като ме питат защо правя всичко това за хората? Те не заслужават. Казаха ми да се освободя. Дори Небесата ми казаха да освободя живота си. Да! Казаха ми: „Освободи живота Си.“ Казаха: „Бъди свободна. Бъди в безопасност. Бъди в мир. Бъди благородна.“ Понякога казват: „Бъди щастлива“, и от този род. Което значи: „Просто се измъкни.“ (Да, Учителю.)

Всичко е само игра. Всичко е илюзия така или иначе. Всичко е само театър, като сън. Аз знам това, но кажете го на обикновените хора, които страдат навън, за тях сън ли е? Не. (Не.) Нали така? (Така е.) Потят се ден и нощ, изстрадват какво ли не, изтърпяват какви ли не обстоятелства, само и само да свържат двата края. Само за да се погрижат за себе си и/или за семейството си, изтърпяват всякакви мъчнотии и всякакви трудности. Питайте и животните, които страдат така нечовешки, толкова зловещо, толкова жестоко, във фермите за месо и животински продукти. Питайте ги дали за тях е като сън или не. Боли. Ако се ощипете, ще знаете, че не е сън. Боли, нали? (Да, Учителю.) Дори само едно ощипване причинява болка. Дори да си порежете съвсем малко пръста, ви боли.

Как да обърнем гръб и да кажем: „Това е просто сън“? За мен е така. Дори и да ме боли или да работя непрестанно или да съм изтощена и от този род, но от една страна, знам, че всичко ще свърши. Всичко е само сън. (Да, Учителю.) Но за повечето хора, страданието е дълбоко. Аз съм направена да страдам, за да мога да разбирам, че в този сън на всички сънища, те страдат. С истинско страдание. Затова не мога просто да махна с ръка и да подмина. (Да, Учителю. Благодарим Ви.) Затова много от просветлените Учители или духовно практикуващи дори не остават в света. Заминават надалеч. Отиват някъде - в Хималаите или в някоя планина, или близо до някоя река и т. н. Живеят си самостоятелно. (Да, Учителю.) Не живеят обикновен, светски живот, а живеят с Божественото, с новооткритата си вътрешна свобода. Не ги интересува да имат ученици. Каквото се случи, е само между другото. Но Те нямат желание да излизат в света. Този вид практикуващи знаят, че всичко е сън. (Да.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android