Следва

Между Учителя и учениците

Ние всички имаме задължението да опазваме себе си и другите, част 4 от 6

2020-12-07
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Хората приемат свободата за даденост. И свободата трябва да си има граници. Свободата трябва да върви заедно с отговорността и моралните стандарти. Не можеш просто ей така да си излизаш и да заразяваш, като не слагаш маска. Защото не знаеш дали не си болен.

Всички ние знаем, че месото струва много, много от парите на данъкоплатците, всяка година, или всяка секунда, дори всяка минута. Всеки се труди упорито, плаща си данъците, и за какво се използват те? За болните хора. А кое ги разболява? Месото, млечните продукти, рибата, яйцата - всичко, което има връзка с живите, дишащи, горките беззащитни животни. Това е, което ги разболява, защото това е погрешната храна за тях - това вече е доказано научно. Тъй че никой няма право да казва, че не знаят, че не разбират. Всички сте предимно образовани хора, особено тези в управлението. Вие трябва да знаете всичко това. Всички вие трябва да знаете кое е добро за вашите граждани. А ако не знаете, тогава не сте достойни да бъдете в системата на управляващите. Трябва да излезете! И някой по-добър от вас да ви замени. Това ще е най-доброто за света и за гражданите на света. Вече нямате оправдание.

Като лидер на държава или орган за управление, трябва да знаеш всичко, което е добро или лошо за твоите граждани, и да решаваш вместо тях. Това означава да си лидер. Лидер означава, че изработваш план, а останалите те следват, защото ти си лидерът! Иначе не заслужаваш този пост и би трябвало да се оттеглиш, да си вървиш, да правиш каквото искаш. Да продължаваш да ядеш месо и да се разболяваш. Но да не караш и другите да се разболяват заедно с теб.

Лидерът - като президентът, премиерът, кралици, крале, принцове, принцеси - те не са на работа. Това не е професия. Това е мисия. Това е благороден ангажимент да помагаш с всичко, с което можеш, под твое ръководство. Иначе е безсмислено да седиш на стола на лидера, а да не вършиш нищо, което е наистина важно или съществено за твоите съграждани и/или за света. Така проваляш своята мисия и трябва да подадеш оставка, да се върнеш, да правиш каквито искаш маловажни неща, само за себе си, за свое удоволствие. Вместо да заемаш стола на лидера само заради славата и похвалите, и за да печелиш пари. Това наистина е под достойнството ви, казвам ви. Вие, лидерите, имате задължението да се грижите за хората, които ви вярват. И Небесата ще ви благославят, и ще можете да правите все повече и повече, стига да вършите правилното нещо.

Ако хората спазваха съветите ... Примерно, като излизате, ви посъветвах да носите шлем. (Да, Учителю.) Да слагате маска, (Да.) или да слагате очила, маска и шлем, и после шапката, и после дрехите, които ви предпазват отвсякъде. (Да.) Пазете се колкото можете, не си пипайте лицето преди да си измиете ръцете вкъщи, а като се приберете вкъщи, си почистете и изперете дрехите... Хората могат да излизат, могат да продължат да работят. Наистина няма нужда да бъдат затваряни. (Да, Учителю.) Защото това е потискащо за всички. (Да.)

За децата, защо просто не направят нови дрехи? Примерно като дрехите на космонавтите. Или като тези, които носят лекарите и сестрите в интензивното, като работят с инфекциозни. (Да, Учителю.) Както си покриват главите чак го врата, до раменете, а отпред си слагат прозрачен шлем. (Да, Учителю.) И в този случай дори не им трябва маска. Виждали ли сте такива снимки? (Да, Учителю.) (Виждали сме.) Слагат си нещо като качулка (Да.) с прозрачен материал отпред, някакво стъкло или пластмаса, прозрачно. (Да.) Но всичко останало - главата и раменете, са покрити. Слагат си едни наметала върху дрехите, слагат си и хирургическите си ръкавици, а отдолу са обути с чорапи и обувки. (Да.) Също както хората, на които понякога се налага да влязат да работят в заразена лаборатория. (Да.) Нещо такова. Така могат да излизат. Но ще им бъде некомфортно. Не знам дали могат да стоят така за дълго.

Би трябвало да има някаква система за проветрение, тъй че отвътре да не им е прекалено горещо, или трябва да направят такива проветриви материали. Да не е горещо. И просто нахлузват всичко това, и качулката. И така ще могат да излизат и да работят навсякъде. По-добре, отколкото да затварят хората. (Да, Учителю.) Да слагат това и на децата, за да могат да ходят на училище. Трябва да създадат повече такива дрехи за хората, за да могат да излизат и да живеят живота си. (Да, Учителю.) Всъщност, ако не се срещате с много хора, можете просто да слагате наметалото, което да ви покрива до врата, и после маската, която да покрива носа, и после някаква шапка, която да покрива колкото се може повече коса и част от главата ви, ако е възможно - и ушите ви, а после обувките и чорапите, и дълги ръкави, и ръкавици за ръцете ... и после може да излизате. Имам предвид - да пазарувате, или да свършите някаква работа, или да откарате с колата някой по-възрастен или човек в нужда.

Тъй че не е нужно постоянно да сте затворени вкъщи, напълно изолирани. Но само ако хората наистина спазват правилата и препоръките за предпазване на себе си и на другите. Това е единственият проблем, защото някои хора не спазват нищо. И затова може би властите трябва да ги затварят, да ги затворят всички. Защото няма как да знаят кой ще излезе с маска и кой без маска, или без всички тези неща за цялостна защита. Затова е всичко. Така че всъщност отговорността е и на хората. А не само да се обвиняват управляващите. Виждате, че съзнанието на хората все още много, много изостава. Някои все още са много назад, да излезеш да протестираш само заради една маска. Боже мой! Защо правят всичко това?

Лекарите в болниците, медицинските сестри - някои са с маски по много време. Ако имат продължителна операция, ги носят сякаш цяла вечност. И зъболекарите постоянно ги носят, защото трябва да работят с ръкавици и маски, когато лекуват пациентите си. Не знам защо хората са толкова неразумни, наистина. Това е, което имам да кажа.

Харесва ми как е в Етиопия: ако не носиш маска като си с други хора, отиваш за две години в затвора, а може би те и глобяват. Имаме нужда от такъв строг лидер, за всичко, което е за доброто на хората. Приветствам министър- председателя и правителството на Етиопия. Етиопия! Такава държава и такова твърдо ръководство. Наистина много ми харесва. Може би и други държави трябва да последват примера му, за да защитят невинните, тези, които спазват закона, тези, които пазят себе си, за да запазят и другите. Защото има уязвими хора, например възрастните, които лесно се поддават на тази пандемична инфекция, или бременните, или тези, които физически не са много добре. Те са податливи на инфекцията. И децата в крехката си възраст, тяхната имунна система може би не е напълно укрепнала. А за хората, които не се пазят и не пазят другите, наистина е добре да ги поставим за две години във "ваканция". Съгласна съм с това. Макар че не звучи много демократично, но демокрацията си има граници.

Хората приемат свободата за даденост. И свободата трябва да си има граници. Свободата трябва да върви заедно с отговорността и моралните стандарти. Не можеш просто ей така да си излизаш и да заразяваш, като не слагаш маска. Защото не знаеш дали не си болен. Не всеки може да си направи тест. И дори ти да си тестван, други хора може да не са, и да са като безсимптомни болни, които никой не вижда, а и те самите не знаят, че са такива.

И какъв е проблемът да си сложиш една малка, безобидна маска? По никакъв начин не ти пречи, но би могъл да навредиш на себе си и на другите, ако не я слагаш! Затова искам да видя по-твърдо управление на света. А не разни хора, които са се настанили удобно, сочат с пръст, раздават заповеди, а всъщност не правят нищо! Нямам уважение към такъв тип лидери. Извинете ме. Тъй че, те трябва да станат и да направят нещо. Да се покажат като истински мъже, истински жени, истински лидери. Или да си вървят у дома!

И знаете ли, помислете върху това. Не е сега моментът да правиш каквото си искаш в това тежко за планетата време. Бедствието е навсякъде, струва милиарди, трилиони долари на света. И ако заразите други хора, или не се пазите и се заразите, ще се разболеете. А също и ще бъдете в тежест на обществото. Болниците вече са препълнени с болни, много повече от капацитета си. Много лекари, сестри, хора от болничния персонал вече умряха - заради вас! Тъй че ако правителството на Етиопия или която и да е друга страна вкарва в затвора този тип безотговорни хора, не ми мигва окото, наистина.

Защото всички ние сме задължени да пазим себе си и да пазим другите. (Да, Учителю.) Ще струва милиарди, трилиони долари лечението на заразените през пандемията. И икономиките ще рухнат, и всичко останало. Тъй че нямате това право да влошавате положението на своя народ или на други, също и когато пътувате. (Да.) Просто си сложете маската, сложете си и шлема. Не струват много пари. Можете да си ги направите сами. Показах ви как по ТВ. Може да си ги направите сами. Това много ли ви се струва? А какво друго да направите за света? Не трябва да правите нищо, просто си сложете маската и шлема, просто за да опазите себе си и другите. Това е всичко, което да направите. Не струва много. Не струва дори много време. Всеки може да го направи, за да запази възрастните, слабите жени, уязвимите пациенти и децата. Не искам да си пестя думите за такива хора.

В дългосрочен план, затварянето нанася ужасни щети на икономиката на страните, на световната икономика, не само на умственото здраве или на психическото състояние. Затова дългосрочно затваряне - не. (Да, Учителю.) Ако хората са добре екипирани, ако се покриват и се предпазват, могат да си излизат както преди, само дето трябва да се покриват както ви обясних. Така ще са добре. Дори да се заразят, ако е с малко, тялото им ще може да се пребори, или ние ще можем да ги излекуваме бързо. А който не е съгласен с тези правила, които са съвсем прости ... всеки може да го направи! Няма вреда от тях. Нищо подобно! Не ви навреждат. Ако носите маска, шлем и шапка, и си покривате тялото. Тъй или иначе трябвало да си слагате дрехи като излизате, да се покривате. И после само една шапка отгоре или нещо за покриване на лицето, шлем... Какво лошо има в това? Виждате, че лекарите носят ръкавици, и предпазващи дрехи, които ги покриват отвсякъде, и маски, и всякаква екипировка им се налага да носят. Понякога през целия ден. Тъй че, ако ние носим това само когато излизаме за малко от къщи и после се върнем, и сме свободни, тогава, мисля, всеки е длъжен да прави това, да съдейства на властите, да пази себе си и другите. Няма никакво извинение за това. (Да, Учителю.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android