Следва

Между Учителя и учениците

МИРЪТ: По-голямата картина на служенето на обществото, ч. 8 от 10

2020-10-11
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Вие трябва да гледате по-голямата картина, например, на мира. О, обичам това. Моля всички правителства и президенти в света, както и гражданите на света, да направят само две неща: Бъдете Вегани, Създавайте Мир. (Да, Учителю.) Е, той прави поне едното. Поне изпълнява едната от молбите ми: Създавайте Мир, и то успешно. И заради това, трябва да му отдадем признание.

( Учителю, наистина ли президент Тръмп е посредничил за мира в Корея? ) Да, той трябва да е бил посредник, защото събитие от такава величина не може да се осъществи без намесата на САЩ или без договореност. Дори да го е направил зад сцената, трябва да го е направил. И сега също, той посредничи за мира в Близкия Изток. Това се случва. (Да, Учителю.) Успешно е. И освен това, той спира трафика на хора или поне е загрижен за това. (Да, Учителю.) (Да.) Всичко това е много важно за целия свят. А което е неудобно за някои хора, като имигрантите или някои американци, просто трябва да се опитаме да го подобрим някак, ако можем. (Да.) Но иначе, да бъдеш в неговата позиция е много трудно. Всяка позиция, висока позиция, е трудна. Не можеш да угодиш на всички. (Да, Учителю.) Ако задоволите тази група, то другата група ще ви критикува. Те очакват от президента да прави чудеса, но той е само един човек. Има си свой собствен характер; има си свой собствен … Аз просто говоря честно. (Да, Учителю.)

Всъщност, когато той беше избран за президент, и аз бях изненадана, както много от вас. (Да.) Помислих си: „А?“ Да! Мисля, че и много хора не са очаквали, че той ще спечели. (Не, Учителю.) Но както и да е, той спечели, така че Бог трябва да е искал това. Тогава, просто го поддържаме в момента. (Да, Учителю.) Поне е работил добре за света; сключил е мир. Това означава, че е спасил, вие не знаете, безброй животи. (Да, Учителю.) И това може да му спечели заслуги да стане отново президент. (Да, Учителю.) Поне той не води война. Не погубва живота на американците на чужда земя. (Да, Учителю.) Да си войник в някаква чужда земя, далеч от семейството си, приятелите си, приятелката си, жена си, детето си - не е забавно. (Да, Учителю.) Това не е забавно. (Да.) Така че ако изтегля войските от други страни, това е браво. (Да, Учителю.) Голямо браво. А ако се опитва да посредничи за мир в много нации, това е друго браво. (Да, Учителю.) Да, не е веган. Той навярно си няма и идея за веганство, той е много зает бизнесмен. (Да.) Загубил е бизнес преди (Да, така е.) и е останал след това на нулата, а после го е изградил отново. Така че, каква издръжливост. Отново е станал голям, богат човек. Това е много, много трудно и той го е спечелил. И навярно се отнася към страната си като към бизнес. Каквото е добро за американците, добро за страната, той го прави с цената на благоприятната му гледна точка от позицията на другите – от опозицията, както и от природозащитниците, хуманитаристите или някои доброжелателни журналисти. (Да, Учителю.) Но той трябва да направи това, което смята, че е нужно за неговия президентски „бизнес.“ Това не е лесно. Той е само човек, и също така зависи от това дали има добри съветници или не. (Да, Учителю.)

Не може просто да обвинявате само президента. Президентът има много съветници. Знаете ли това или не? (Да, Учителю.) И в зависимост от това какво го съветват съветниците, той действа според момента или според съвета. Ако съветниците са му казали: „О, не можете да обявите всички тези опасни неща, независимо че ги знаете. Хората ще се паникьосат и бизнесът ще спадне. Инвестициите от чужденците ще се оттеглят и икономиката ще се свие“ и други такива неща. И в такъв момент, той е казал: „Не, не, няма проблем. Това е просто грип.“ И той все още настояваше за това до края, до по-късно, когато някои от неговите асистенти се разболяха от КОВИД-19, тогава той започна да стои повече в защитното поле. Дори носеше маска, поне. (Да.) Преди това - не. Може би не е успял да реши кое е най-доброто да се направи. Защото, ако се нареди затваряне, хората ще излязат по улиците и ще протестират, поради липса на свобода, за диктатура, контрол, каквото и да е. А ако не се нареди затваряне, хората също ще излязат на улиците и ще протестират, казвайки, че не те е грижа за тях и не си се погрижил за пандемията. Но аз помня, гледах някъде по новините, че той е наредил голяма сума пари и е подписал някаква изпълнителна заповед, като е наредил още пари от националния финансов ресурс, за да помогне на хората във времето на пандемията, които нямат работа или които са загубили работата си и т. н. Сигурно можете да го намерите отново в новините. И също така, той поръча изследвания възможно най-бързо, за да се направи ваксина срещу пандемията. Видях го накрая да носи маска на публични места, за да покаже на хората, че те също трябва да предпазват себе си. Да бъдеш на президентска позиция е много трудно, да правиш всичко това, за да угодиш на хората. Не мисля, че някога могат да се удовлетворят на 100% обществените мнения, защото всеки мисли различно. Току-що споменах, че той е подписал изпълнителна наредба или нещо от този род, не съм много запозната с политическите системи и специфичните им термини. Предполага се, че е подписал изпълнителна наредба или не изпълнителна, за да подпомогне безработните хора, особено по-бедните хора по време на пандемията, защото са загубили работата си. Това е зашеметяващата сума от US 304 милиарда долара помощи. Това е доста добре, според мен. Така че смятам, че наистина го е грижа за неговите хора, просто не знае как да го изрази много добре. Не знае как да се изрази много красноречиво, но чувствам, че той е много искрен човек, много добросърдечен.

А Съединените американски щати са много голяма страна, много е трудно да се контролира границата, за да се спре внасянето на КОВИД-19, дори и да са го направили рано. Навсякъде е бъркотия. Не са били много страните, подготвени за бедствие от такава величина. То просто дойде отникъде и все още е в действие. Чух, че той е поръчал много стотици милиони маски за лице, за да ги раздаде на хората, да се разпространят навсякъде, но някак това е спряно. Може би някой от екипа на администрацията или някои други хора поради някаква причина не са искали да всяват паника, не са искали да прекъсват икономиката или да влошат нещата. Не знам, много е трудно да се реши понякога. Той се е опитал да се справи по най-добрия начин, по който е можел, според всички доклади и направени проучвания. Той е разговарял за US 18 милиарда долара, за да ускори ваксината за КОВИД-19. Наистина го е грижа. И също, той затвори границата на Съединените щати. И тогава други хора му се подиграваха, присмиваха му се, казваха, че е „фобия” или нещо такова. Виждате ли, това е както казвате: „Лошо ако го направиш, лошо ако не го направиш.” Той е опитал каквото е можал, опитал е всичко възможно. Не знам дали някой друг президент би направил нещо по-добро в тази ситуация и обстоятелства. И тъй като вие гледате новините, трябва да знаете, че това не е единственият проблем. Хората са против него, опозицията също го осмива за затварянето на границите, и също го критикуват за затварянето за имигранти на границата и т. н. И това не включва протестите, които се разпространяват навсякъде и са също срещу него, заради заключването или заради маските и пр., и пр. Аз не знам дали някой би могъл да влезе в неговото положение и все пак да си върши задълженията. Толкова много негативност. Дори неговият собствен екип го е предал и пишат книга и негативни неща за него, някои от членовете на семейството са срещу него и дори искат още пари от него, водят дело, всякакви неща. И много други също са срещу него, правят всичко да бъде толкова, толкова хаотично, освен всички бедствия, които повалят нацията. Не се ли радвате, че не сте президентът и особено президент на Съединените щати? Поздравявам ви и себе си също. Поне ние не е нужно да бъдем на тази позиция. Ние си вършим нашата работа много усилено и прилежно, но я вършим от сърце и няма нужда да слушаме други хора. Знаем какво правим и знаем, че е правилно.

Добре. Сега знаете защо му давам Наградата за Блестящ Световен Водач за Мир, защото има много неща, които той е направил и още прави, които са наистина добри за хората, за американците и за света. Трябва да видите голямата картина за един човек: Това, което прави, добро ли е за света или не. (Да, Учителю.) Не само за американците. Не само за една група. И да бъдеш на неговата позиция, не знам дали някой друг би се справил по-добре. Наистина не знам. Дори и в Швеция, те не затвориха. И цяла Европа тръгна срещу Швеция. Те не позволиха на шведите дори да влизат в техни страни за ваканция или нещо друго по едно време. Знаете, нали? (Да.) Защото шведското правителство не нареди заключване. (Да, Учителю.) Те просто казаха: „Добре, бъдете внимателни“, но те са бизнес ориентирани както обикновено. (Да.) Някои правителства мислят, че така е по-добре, а други мислят, че по другия начин е по-добре. (Да, Учителю.)

Някои хора вярват, че ако просто оставиш хората свободно, тогава те ще развият стаден имунитет. (Да, Учителю.) И така ще бъде по-добре и пандемията ще бъде намалена, ще е по-добре и ще си отиде. О, Божичко, трудно е! Те не са ясновидци. Те са хора. (Да, Учителю.) А всичко това е също и заради кармата на хората, това, че има пандемия. Така че, не можете да обвинявате само правителството или президента. (Да, Учителю.) Ако трябва да обвините президента, то трябва да обвините и съветниците също така, целия управляващ екип. (Да.) Едно правителство или президентски кабинет, или кабинетът на премиера, е съставено от много елементи; много егота, много добри и лоши хора и характери. (Да.) И президентът сам трябва да бъде изложен на всичко това – също е трудно за него. (Да.) Но вие трябва да гледате по-голямата картина, например, за мира. О, харесва ми това. Моля всички правителства и президенти в света, както и гражданите на света, да направят само две неща: Бъдете Вегани, Създавайте Мир. (Да, Учителю.) Е, той прави поне едното. Поне изпълнява едната от молбите ми: Създавайте Мир, и то успешно. И заради това, трябва да му отдадем признание. (Да, Учителю.)

Всичко останало, разбира се, вътрешни конфликти и дори семейни конфликти, това се случва. Заради личен интерес. (Да.) Защото понякога в семейството се водят малки войни заради наследствени неща. (Да.) Или приоритетни неща. (Да.) И после правят каквото правят. Членовете на семейството. Но аз мисля, че много от братята му го подкрепиха. (Да.) Мисля, че само една сестра говори лошо за него. (Да.) Но това не е нещо много сериозно, нали? И книгата на племенницата му, за какво говори? ( Само за неговия характер. Тя мисли, че той няма добър характер за президент. ) Добре. Аз не знам какъв характер би могъл да бъде на президент. Вие гласувате за президент, той си върши работата. Не ви интересува характерът твърде много. Имам предвид индивидуално, като личност. Понякога имаме лоша карма с някои хора и, разбира се, това ще се изрази в конфликт. И тогава хората ще критикуват този характер. (Да.) Но може да бъде просто лична карма. В миналия живот. Затова, ако си върши работата добре и е добре за вашата страна, добре за света, тогава трябва да му отдадете повече заслуженото, отколкото само личен конфликт и конфликт на интереси. (Да, Учителю.)

Отдавна, гледах един исторически филм, случайно, мисля, за Чингиз Хан. Един от хората искал да го убие. Той вече имал възможността да влезе, защото изпълнил всички изисквания да се види с царя. Той влязъл, но след това не пожелал да го убие. И после обяснил на царя защо не го прави. Той казал, че царят е обединил много раси заедно, създал ги е в една държава и така е станала по-мощна, обединена. И това е донесло мир на нацията и е направило живота на хората по-спокоен. А той е искал да го убие заради някакво лично отмъщение. (Да, Учителю.) И по-късно се замислил, че личното отмъщение не е толкова важно, колкото мира и благополучието на държавата, защото това се отразява на милиони хора. (Да.) А за него, това е само негово и на семейството му лично отмъщение. Затова си помислил, че не си струва да убива царя заради лична омраза. И така, не убил царя. Той дошъл при царя, можел да го убие, толкова бил близо вече, но му обяснил, че не е дошъл да го убива. Така че, не знам защо е дошъл. В такъв случай не трябва да идвате, тъй като рискувате живота си. (Да.) И заради това, така или иначе, е трябвало да бъде убит. Той е знаел това и все пак го е направил. Може би просто е искал да изрази своята благодарност към царя по някакъв начин. (Да.) Но все пак, заради закона, е трябвало да бъде екзекутиран, все едно, дори и с цялото си добро намерение.

Така че в много отношения ние трябва да мислим за по-голямата, по-широката картина на света, а не само за малко пространство. Както и да е, много е трудно да бъдеш в неговата позиция и да решаваш неща, които да направят всички хора щастливи. Това не е възможно. Дори всеки друг президент не може да направи всички американци щастливи или целия свят щастлив. Така че, той постигна каквото можа и мисля, че има някои добри постижения, дори и хората да казват, че е бил политически мотивиран. (Да, Учителю.) Но всичко е наред. Хората имат право да мислят така. И е възможно това да е политически мотивирано заради изборите. Но поне е успешно! Кого го е грижа какво го е мотивирало? (Да.) Мирът се случи. И много животи, милиони, можаха да бъдат спасени от вечна война в нашия свят. И кръвни братя, един срещу друг дори. И хора, живеещи в страх, угнетени психологически и депресирани от задаваща се война, като например война в Корея. И това ще включи и света също, и ще бъде нещо голямо, и ще причини неприятности за цяла Азия, да не говорим за света. ако избухне война. (Да.) И така, той направи нещо добро и затова му дадох Наградата за Блестящ Световен Лидер за Мир. Той заслужаваше това. (Да, Учителю.) Не ме интересува дали хората вървят срещу мен, тъй като са срещу президента Тръмп, може да са и срещу мен. Но аз не получавам нищо от него. Дори не го познавам. (Да, Учителю.) Дори не съм се ръкувала с него или нещо друго. Просто говоря честно. (Да, Учителю.) От гледна точка на света.

И той е първият, който е стъпил на севернокорейска земя. Знаете това, нали? (Да.) Поне американски президент. (Да, Учителю.) И той е първият, който постигна да се сключи мир в страна с много емирства в Близкия изток. Обединените арабски емирства обхващат седем емирства, което значи държави със свои собствени правила и закони. Вие знаете, Израел и арабският свят са били наричани вечни врагове. А той е първият, който донесе мир между Израел и страните в мулти-арабските емирства. Преди него, двама американски президенти също подпомогнаха мира в Близкия изток, но само за страните една по една основно. Президент Тръмп е първият, който посредничи за мир между много страни в Близкия изток. Така че заслужава голямо, голямо, голямо, огромно браво от всички по света, във всеки случай от мен, от нас. (Да, Учителю.) Дори изпрати зет си, рискувайки живота му (на зет си). Кой знае, не е безопасно да ходиш там.

И после, той е първият, който наистина се грижи за спирането на трафика на хора, имам предвид, наистина следи за това, вкарва в затвора вече някои важни хора. Той е подписал наредби за US 35 милиона долара и друга за US 430 милиона долара за предотвратяване на трафика на хора, за образоване, за защита на жертвите и по-строги присъди за трафикантите на хора! Всичко това е наредил в помощ на преследването и вкарването в затвора на хора, които са трафиканти на деца. Другите може да говорят за това или някои може да са направили нещо малко, но той е първият, който наистина действа строго, бързо и сериозно, и от сърце, за да защити хората и децата от трафикантите. И това е голямо браво, защото ме боли сърцето да знам, да виждам, че всички тези трафиканти на хора се движат по света и не е направено особено много за това.

Затова, той може да бъде и първият, който да популяризира „Вегански Закон.“ (Надяваме се.) Кой знае. Той е пръв вече в много неща. Знаете, за невъзможни неща като за мира в Корея. И ядреното разоръжаване за Корея и всичко подобно. Така че, да, нека му отдадем равновесие. (Да, Учителю.) ( Учителю, чух, че той е първият президент от поколения, който не е започвал война с други страни. ) Да, в Америка. ( Да. ) Първият американски президент, който не е започвал война. Още едно браво. Не само че не е започвал война, той е спрял войната! Той изтегли войски от Афганистан (Да.) и откъде другаде? (Ирак, Средният Изток.) Ирак и Сирия. (И Сирия, да.) Да, виждате ли! Това е спасило безброй животи. Човешки животи дори! (Да, Учителю.)

И се грижи за трафика на хора, на деца и всичко. Ако той е подписал толкова много наредби за почти US 500 милиона долара за следене и разрешаване на проблема с трафика на хора, тогава наистина го е грижа за това. Имам предвид, този проблем за трафика на хора не е главен. Това означава, че наистина го е грижи за това. Не е защото иска да го направи, за да гласуват хората за него. Наистина го е грижа, по мое мнение. Не само че президент Тръмп е направил добри неща относно трафика на хора да ги следи и елиминира... Защото можете ли да си представите колко много невинни, клети, безпомощни деца са били отвлечени и насилени да вършат тази презряна работа, само заради няколко богати или привилегировани? Колко много родители са агонизирали от загубата на децата си и не знаят какво се е случило с тях? Така че това е много важен закон, усилващ това, което президент Тръмп е направил за страната си, както и за света. Не мога да му благодаря достатъчно за това. Защото като помисля за всички тези деца, безпомощно доставени на този брутален звяр или така наречени зверове... Не мога да го издържа. Твърде емоционална съм, но няма значение.

Другото служене, което президент Тръмп и неговата администрация са направили като добро за хората е да спрат някои фармации (фармацевтични компании), които навреждат на хората. Те смесват някои наркотици като опиум в хапчета и когато хората ги взимат, стават пристрастени. Ако ги взимате достатъчно дълго, се пристрастявате. Предполага се фармацевтите да помагат на хората, да ги лекуват, да изцеляват хората. Но те използват привилегията си, познанията си и властта си, за да вредят на хората. Така че, президент Тръмп и администрацията му са накарали тези фармацевти да си получат заслуженото; спрели са този вид незаконни, вредни, нараняващи действия на фармацевтите и една от тези така наречени фармации вече е заловена. Президент Тръмп – благословени да са той и администрацията му. Съжалявам, още съм много емоционална. Просто... не мога да понеса, че хората злоупотребяват с деца по какъвто и да е начин. Това са зли дяволи. О, забравих какво казах. Добре, тогава разбирате, предполага се фармацевтите дори да лекуват болестите на хората и да им помагат да защитят здравето си. Но вместо това, някои от тях са направили лоши неща като това да вредят на хората. Така че, радвам се, че има такива правителства, които съществуват в света. Надявам се г-н Президентът и неговата администрация да продължат да помагат на своите граждани и на гражданите на света да бъдат на правия път.

Току-що намерих за (въпроса) за незаконната фармацевтична дрога, днес - 6 октомври. Но тези случаи трябва да са се случвали още преди много време. Просто никога не съм гледала новини напоследък, защото КОВИД-19 занимава всички. И вие знаете, че аз не подготвям говоренето си предварително. Не правя много проучвания по тези светски неща. Просто напоследък, така се случи, и после проверих новините заради вас, приятели, за да знам повече за президент Тръмп. Но ако вие знаете повече за това, което той и правителството му са направили, което е добро за хората, животните или гражданите на света, или за всички същества от какъвто и да е вид, моля, прибавете го към предаването ни гласово. Това, което прибавих днес за дрогата, току-що го намерих сега, затова го прибавих, но останалото, което намерите, моля, прибавете го. Добри правителства, добри лидери - ние трябва да ги подкрепяме колкото може повече. Благодаря ви.

Някои от добрите постижения на президент Тръмп и Неговата администрация:

В отговор на пандемията, са изпратени US 13 милиарда долара помощи за фермерите, увеличени са месечните помощи за храна за домакинствата с нисък доход, подписана е изпълнителна заповед за подкрепа на умственото здраве на уязвимите групи и пр.

Помага да се намали безработицата за чернокожи и испански американци до рекордно ниски нива през 2019.

Подписвани са многократно сметки в полза на общностите на коренните американци, вкл. компенсации за загуба на земя в миналото, фондове за запазване на езика и пр.

Гласувани са важни реформи с Акта за Първата Стъпка за човечно отношение към затворниците и повече подкрепа за тези, завърнали се в обществото.

Осигурени са милиарди US долари относно опиумната епидемия в САЩ и е подписан закон за справяне със свръхпредписанието и злоупотребите.

Намалени са цените на предписаните лекарства за възрастни граждани и са увеличени възможностите за здравно осигуряване.

Стартирана е програма да се направят безплатни скъпите лекарства за предпазване от ХИВ за тези без застраховка за предписване на лекарства, като част от плана на администрацията за премахване на епидемията от ХИВ/СПИН в САЩ в рамките на 10 години.

Ръководене на план с различни агенции за държавни действия за намаляване на излагането на олово за децата в уязвимите общности.

Подписване на Акта за превенция на жестокостта и измъчването на животните (PACT) в закон, което превърна някои тежки нарушения в държавно престъпление с наказание.

Подписване на изпълнителна наредба и други активни мерки за защита на неродените деца.

Подписан акт за осигуряване на US 10 милиона долара годишно, за да се намалят морските отпадъци чрез изследване, предовратяване и намаляване.

Подписан закон за опазване на повече от 525 000 хектара нови диви места и защита на над 400 000 хектара обществени земи от разработване на мини в бъдеще.

Нареждане за оттегляне на войските от Афганистан, Ирак и Сирия.

Посредничество за нормализиране на икономическите връзки между Сърбия и Косово.

И още...

Така че, поне има някаква добра идея в сърцето си. (Да.) Ако е имал по-добро образование, имам предвид, личен произход или повече духовно образование, когато е бил млад, тогава би направил много по-добри неща. (Да, Учителю.) Всички неща, които той е направил и не са правилни според медийните съобщения и хората, това е може би заради неговото обкръжение. Но дори и с недобра среда, той я е надраснал и е направил някои добри неща. Добри, важни, големи неща за света. Това е да не започва никаква война, да спре войната и да създава мир! Това се три стъпки, които е много трудно да се направят.

Америка е предимно полицията на света, а те винаги показват мускули. А той е човекът, който направи обратното. Израснал в Америка, израснал в този вид среда, чиято раса винаги е вярвала във воденето на война или показване на мускули, за да се представят. А той не направи това. Направи обратното. Значи, не се страхува. Просто е направил това, което смята, че е правилно. (Да, Учителю.) Първо. Второ: Много хора се страхуват от Китай. Просто говоря за това, продължавам по-нататък. приятели, да ме защитите. (Да, Учителю.) Просто обсъждаме нещата. (Да, Учителю.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android