Следва

Между Учителя и учениците

МИРЪТ: По-голямата картина на служенето на обществото, ч. 5 от 10

2020-10-08
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

На когото правите нещо, просто си представете, че сте вие. Или си представете, че дори вие да не вършите нещо директно, но то е косвено. Като яденето на месо, за което всички животни в промишлените ферми трябва да страдат много. Да страдат в агония, мъка, без да могат да издадат дори и вик за помощ. Представете си, че сте вие! Тогава ще знаете какво да правите.

Съжалявам, приятели. Ако си мечтаете за друг живот, тогава просто прекъснете. Това е нашият живот. Просто го приемете и продължете. (Да, Учителю.) Разбира се, понякога ви е омръзнало и сте уморени, тогава просто идете да си дремнете. (Да.) Или излезте и направете упражнения. Всеки ден трябва да правите упражнения, за да може кръвта ви да тече по-добре, да можете да мислите по-добре, да работите по-добре. (Добре, Учителю.) Не само да се набирате на лоста, който поставих за вас. Не, не само това. (Да.) Правете упражнения на цялото тяло или вървете пеша, или нещо подобно. (Добре, Учителю.) Или правете лицеви опори. Опорите са лесен и по-мързелив начин. Или скачайте с въже, каквото и да е. (Добре.) Така че, цялото тяло. (Да, Учителю.) Не, не само бицепсите. Не само тях. (Да, Учителю.)

Забавно е всъщност, понеже... когато бях в Маями, видях много от вашите братя и сестри, или полу-братя, полу-сестри, или брат, но е сестра - те тренират тялото си, горната част, много голяма, силна, (Да.) а от кръста надолу, много слаби! Забавно е, разбирате ли? (Да.) Но мисля, че те не могат да развиват много повече краката си, нали? Могат да стегнат мускулите, но не могат да изградят повече. Не се натрупва, нали? Не, нали? (Малко.) ( Ами, те работят върху горната част на тялото, мислят, че така изглежда по-добре. ) Изглежда по-добре, но когато момчето носи толкова тесни, тесни дънки и... не знам, не оглеждам хората толкова много. Бях в Маями веднъж, на един от островите, и ходех на фризьор понякога. Или водех кучетата си на издухване на козината, бухване на козината, измиване, и ги виждах по този начин. Понеже в Маями, там е убежище за вашите братя, сестри, които не са братята, а които са сестрите, и сестрите, които не са сестрата, а братът. Разбирате какво казвам, нали? (Да, Учителю.) Убежище е за тях, и вие виждате навън на улицата, хората са много толерантни към това. Мъж и мъж си държат ръцете, целуват се на улицата, няма проблем, (Да.) и т. н., или обратното. (Да.) Така че, изненадана съм, хората дори се женят или имат деца в Маями. Не знам кой кой е. Ако искате да си намерите приятел или приятелка там, малко е трудно. Това е техният град. Тяхната страна. Обичам ги. Те са много, много сладки хора, много сантиментални. Те са по-чувствителни от нормалните мъже или жени. (Да. Разбираме.) По-чувствителни. Но са много сладки, предимно много артистични. Затова харесват артистичната работа или фризьорството, или гримьорството. (Да.) Или дизайнери на дрехи, те са добри в това. (Да.) Някак имат този артистичен талант в себе си. (Да.) И така, виждате, в света, ако нямате едно нещо, ще имате друго. Така че няма място за тревоги.

Не знам какво имаме тук, но имаме храна. А вие имате възможността да работите за Бог и за света. (Да, Учителю.) Това е отлично. Това е невероятно. (Да.) Невероятно. Помислете си. Колко хора могат да правят това? (Благодарим Ви, Учителю.) Не, не, не твърде много хора. Хормоните, светът, семейството, навикът - просто ги дърпат назад. Затова, мнозина също напуснаха. Разбирате ли? (Да, Учителю.) Не ги обвинявайте. Може би те не са достатъчно силни да устоят на всички тези изкушения. Те са твърде силни за тях, твърде силни. Така че вие, приятели, сте жилави момчета, предполагам. Жилави хора! Които са останали тук, въпреки всички изпитания, са жилави хора. Поздравления! (Благодарим Ви, Учителю.) Какво попитахте после? Защо казвам тези неща? ( За това как да увеличим любовта в себе си. ) О, разбирам. Не можем да го направим достатъчно бързо за този свят. Понеже при взаимодействието с други хора, вие също създавате нова карма. И новата карма също ви дърпа, прибавяйки повече проблеми към вече проблемното ви съществуване. Всички, които живеят тук, имат проблеми и се опитват всячески да оцелеят. Много е трудно да се създава повече любов, да се увеличава любовта и да увеличаваме заслугите. Много трудно. И не е достатъчно. Казах трудно, но може да опитвате.

Всеки път като правите нещо, трябва да мислите за другата страна, за отсрещния човек, за този, за когото ще направите нещо, дори за животните - дали бихте искали това да бъде направено на вас по този начин. Просто си представете, че сте вие. На когото правите нещо, просто си представете, че сте вие. Или си представете, че дори вие да не вършите нещо директно, но то е косвено. Като яденето на месо, за което всички животни в промишлените ферми трябва да страдат много. Да страдат в агония, мъка, без да могат да издадат дори и вик за помощ. Представете си, че сте вие! Тогава ще знаете какво да правите. Представете си, че това сте вие, тогава бихте се опитали да го спрете от своя страна, да намалите страданието на другите същества. (Да, Учителю.) Ето как бихте имали възможност да развиете още малко любов и заслуги, за своето Небесно пътешествие. Това е единственият багаж, който можете да вземете със себе си. Независимо колко сте богати, независимо колко сте бедни, можете да вземете също това съкровище със себе си - своите собствени заслуги и любяща доброта, за да бъдате приети в Небесата. Или дори да бъдете преродени в по-добра човеша позиция, положение, по-добър от този живот.

Любовта, която имам предвид, е състрадателната, вселенската любов, безкористната любов. Нямам предвид любовта, само защото ти ме харесваш, и аз те харесвам. Или понеже вършиш добри неща за мен, затова те обичам. Или понеже ти си жена ми, съпругът ми, аз те обичам. Не, не този вид. (Да, Учителю.) Не дори и любовта към децата или към родителите. Не. Така че, какво да се прави? Учителят трябва да помага, но не изцяло. Не може. Донякъде. Смекчава живота им или помага за превръщането на голям проблем в малък. (Да, Учителю.) Или на малък в нулев, или помага с решаването на бедствена ситуация. И за да увеличите това, разбира се, вие медитирате. (Да, Учителю.) Трябва да медитирате. За вас, за вътрешния екип, трябва да медитирате повече. (Да.) Без значение какво е, просто го оставяте. Когато работите, знам, че е трудно да оставите работата, но се налага. Знам, че вие, приятели, се справяте добре. (Благодарим Ви, Учителю.) По-добре е сега отпреди. И дори ако си кажете, че имате работа за вършене, все пак я оставете. За един час, няма да навреди. (Да, Учителю.) Освен ако вреди, тогава трябва да я свършите. И после трябва да медитирате, за да се реванширате. (Да, Учителю.) А да развиете любов е по-трудно, но опитвайте. Може би вие нямате време да мислите за цялата тази любов. Но дори когато правите предаването и виждате страданията на животните, и чувствате болката в сърцето си, чувствате съпричастност към тях - това е развиване на любовта. (Да, Учителю.) Но дори така, това не е достатъчно, за да покрие толкова много неща, през които трябва да минете в този свят и кармата ви да изчезне. (Да.) Така че, просто давайте най-доброто от себе си да бъдете по-любящи и добри, където можете, когато можете. Това е всичко. (Благодарим Ви, Учителю.) А Силата на Учителя винаги помага. Защото Ние (Учителите) знаем, че всички хора са безпомощни тук. Затова Те (Учителите) обичат хората; Те нямат против да се жертват, нямат нищо против просто да го направят. Това отговаря ли на въпроса ви? (Да, Учителю. Благодаря Ви.) Добре. Моля, продължете.

( Учителю, ако само една нация обяви вегански закон, това би ли могло да създаде ефект на доминото и рано или късно всички други нации да последват примера ѝ? )

Възможно е! Разбира се! Все трябва да се почне от някъде. Би могло. Кой знае? (Надяваме се.) Да. И аз се надявам. Молим се. Човешките навици трудо се променят, но се променят. (Да, Учителю.) Променят се, подобряват се. Правителството трябва просто да набляга на това, да окуражава хората да го правят. Но проблемът е, че самото правителство не го прави или има много малък брой правителствени служители, които са го направили. (Да.) И после те не говорят много. Стесняват се. (Да.) Или се притесняват, че могат да им се присмеят или да не ги харесат, каквото и да си мислят. (Да, Учителю.) Ако аз бях правителството, президент където и да е, щях да рискувам всичко, за да кажа на гражданите си: „Спрете! Отсега нататък, няма да ядем повече месо! Край!“ (Да.) Много просто! (Да, Учителю.) Защото, защото, защото. (Да.) Разбира се, хората може да излязат на улиците, да протестират срещу мен. Но това е нещо, което би трябвало да се очаква. Дори да не въведете вегански закон, ще излязат да протестират срещу вас така или иначе. Във всяка страна е така. Може би половината ще ви подкрепят, половината няма. (Да.) Така че, ако рискувате себе си да бъдете политик, президент, тогава трябва да го направите. (Да.) Но не знам дали някой такъв смел президент съществува в света. Може би. Може би в бъдеще. Да се надяваме, да се молим. Амин. (Да, Учителю.)

( Всеки път когато просветлен Учител слезе на Земята, Тяхното въздействие, присъствието Им да бъдат тук, трае дълго време. А Учителят е с нас и ни дава благословиите на физическото Си присъствие и на учението повече от 30 години и... Учителю, за нас и за бъдещите поколения, за колко поколения напред ще бъде в сила въздействието на Учителя? )

Не винаги: „Учителят прави това. Учителят трябва да прави онова.“ Не винаги да се опитват да вземат нещо от Учителя. (Разбирам.) Този вид отношение. Време е хората да станат и да си вършат работата! (Да, Учителю.) Всички Учители учат същото: „Помогни си, за да ти помогне и Господ. Бъди добър, бъди милостив, бъди състрадателен, тогава всичко това ще дойде при теб.“ (Да.) Колко Учители вече дойдоха и хората Ги убиха всичките? Какво повече да очакваме? Аз съм късметлийка, че съм жива. (Да, Учителю.) Вие сте късметлии, че съм с вас още. (Да, късметлии сме.) Можех да умра много пъти вече. Какво повече искате да направя? Всички Учители са идвали и са си отивали от тази планета и са оставяли много благородни учения. Хората би трябвало да се придържат към тях, към тези благородни учения. Но вместо това, сме правили обратното; дори сме убили голям брой Учители, след като Те изобщо не са направили нищо лошо. И вместо да бъдем милостиви и добри към всички същества, какво сме направили? От високото небе до дълбокия океан и между тях, хората са измъчвали и убивали, без причина, безогледно, безброй същества, (Да, Учителю.) разбира се, в това число хора и животни, и съзнателни същества, и все още го правят. Ходим на църква, но не слушаме ученията на Учителите. Ходим в храмовете, но не слушаме Будите и Бодисатвите. (Да.) Продължаваме да се измъчваме помежду си и всички други по-слаби същества. И очаквате този свят да продължава по този начин? (Не.) И очаквате силата на Учителя да продължава да ги благославя, за да могат да продължават този зъл, варварски начин на живот? (Не, Учителю.) Това ли е отговорът, който очаквате? Моят отговор е не! Точка. Направила съм, правила съм и продължавам да правя всичко, което мога. Няма какво повече да направя. Работя ден и нощ до изтощение, често не спя, не се храня. Вие дори не знаете какво друго правя. Хората трябва да се променят! Продължавам да ви казвам това. Също както хората обвиняват лидерите, че не правят достатъчно за COVID-19. Да, те просто правят каквото могат. Кармата не могат да я изтрият вместо вас. Всеки гражданин в този свят има задължението да се пази сам. В наши дни могат да узнаят много неща от интернет, да узнаят цялата информация. Те трябва да решат как да пазят собствения си живот, или да чуят мъдър, експертен съвет. Но някои правят точно обратното! Някои дори казват: „Не ме интересува, аз не нося маска, не се предпазвам по никакъв начин. Ако умра, умра.“ Не става въпрос за теб, който ще умреш или не. А става въпрос за това, че ще заразиш други хора, (Да.) ако не се предпазваш. Излагате на риск защитата, здравето, щастието, живота и смъртта на други хора. Така че, всеки има задължение да се грижи за себе си (Да, Учителю.) и да върши добрите неща според ученията на всички Учители. Ако ли не, не очаквайте повече снизходителност. Това са били стотици, милиони години вече. Хората трябва да се променят към милосърден начин на живот. Тогава могат да очакват милосърдие в замяна. Иначе: „Каквото посеете, това ще пожънете.“ Това никога не се променя. Недейте винаги да очаквате: „Учителю, колко дълго още, колко можем да получим от Учителя?“ Това е много грозно. Спрете това! (Да, Учителю.) Следващият.

( Заключвала ли е Учителят някога в някои Нейни минали прераждания майа или дявола в ада, както го направи Тя наскоро? )

Да, преди. (О, уау!) Преди, но за кратко време, дори за хиляда години, но отново успяха да се надигнат. Защото хората не се променят. И ако негативната енергия се натрупа достатъчно много, тогава те идват, (Да.) привличат ги, притеглят ги. (Да.) Така е, за да бъде играта честна. Не може да ги заключите завинаги, ако всички други вършат лоши неща, подобни неща, а са свободни и благословени. (Да.) (Да, разбираме.) В тази Вселена-Сянка, всичко трябва да бъде регулирано по този начин. Честно. Поне да бъде честно и справедливо.

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android