Следва

Между Учителя и учениците

Майа си отиде и Животът на Господ Махавира: Освобождението на Чандана, част 6 от 7

2020-08-17
Език:Mandarin Chinese ,English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Той казал: „Дете, аз съм търговецът Дханава. Аз съм последовател на Ниргрант Шрамани и живея в този град. Като гледвам бедите ти, се чувствам депресиран. Ако не искаш да отидеш с проститутката, аз няма да позволя това да стане.”

Хората от Тайван (Формоза) са толкова мили и любезни. Не мисля, че знаят как да бъдат охранители; но само да изглеждаме добре. Само за да изглеждам добре, да имам около себе си охрана. Ако някой от вас иска да ме притеснява с нещо, да си помисли още веднъж. Оставам ги да си вършат работата. На тях им харесва, те са горди, че са мои пазачи. В Монако нямах никакви. През цялото време живеех сама. А когато ми потрябват, те са наоколо. Във Франция можеха да ме откарат с кола някъде или да ми помагат. Ходех предимно пеша. Монако е много малък и всичко е съсредоточено на площада. Викат му „Златния площад“. Вярно е, всичко е скъпо. Но всеки път, когато бях болна, кашлях или бях настинала, като отидех там, много бързо ми минаваше. Може би заради близостта до морето, което го обгръща. Той е малък град, заобиколен от морето, а плодовият сок, който пиех всеки ден, много ми помагаше. Имам много хубави спомени от Монако. Тъй че, ако се отнасям по-специално към вас, приемете го като отплата за добротата на вашия народ.

Ако видите принца, предайте му, че съм казала това. Разкажете му някаква история, зарадвайте го поне малко. Много тежко бреме е да си монарх на Монако. Навсякъде другаде може би е по-добре, но в Монако, заради отговорността - всички ВИП-ове живеят там. И е много, много отговорно да се грижиш за страна, в която сигурността на тези хора трябва да е на супер високо ниво. Но той е много народен принц. Когато бях там, го срещах няколко пъти. Дойде и си говорихме. Той танцуваше с момичета, а после застана пред мен и каза: „Хей! Горещо е.“ Не, той го каза на американски английски. „Горещо е”, като... Той е много дружелюбен, народен човек. Хората много го обичат. Така си мисля. И всички монакци също се чувстват като принцове и принцеси. Имах това усещане, че много се гордеят, че са монакци и се чувстват като кралски особи. И го заслужават, защото към тях се отнасят много добре. Там няма нужда да плащате данък върху дохода, не е нужно. Монарсите са благотворители, те строят евтини къщи, евтини жилищни блокове за работниците, за да не трябва да плащат много. Могат дори да си ги купят. Студио или малък апартамент е около 50 000 евро. Доста е добре за работниците. Много евтино. Строят ги в съседство, не в Монако, във Франция. В Монако вече няма земя. Всяко малко парче земя се оценява в злато, мисля. Много добра страна, много сигурна. Хората са дружелюбни, доволни, спокойни.

О, Божичко. Господ ни чака, а ние от Индия отидохме в О Лак (Виетнам), Китай, Монако, Франция. Старите времена, имам толкова спомени от старите времена, тъй че мога да говоря до безкрай. Но мисля, че ви харесва. Честно. (Да!) Да, знам си аз. Знам, че много обичате да се ровите из живота ми. Ако можехте да дойдете в спалнята ми, да вземете калъфката на възглавницата и да видите колко нишки има тя, ще бъдете много доволни. На мен ми е все едно. Животът ми не е тайна. Ако мога, ви казвам. Това са погрешните. Когато ги сложа, виждам, че не сте много симпатични и красиви. Когато сложа тези: „О, много красиво! Красиво!“ Аз не виждам много. Няма форма, тъй че всичко изглежда красиво.

Ти още ли си ... всичко наред ли е? Не си ли уморен? Още не. Тези двама приятели, това ми харесва. Харесвам тези момчета, тези хора. За мен ти не си момче. За мен си вече мъж, така ли е? Да? Като имаш пълно посвещение, значи си мъж. Вече не си момче. „Бубе“ е момче, малко момче. Забравих, виках му „бубе“. Казах му: „Не, ти вече си мъж. Вече не си „бубе“. Като имаш посвещение, си мъж.“ Еднакъв си с всички тези, с брада, всичко, но кого го е грижа. Зад теб всички са еднакви, Буди.

Добре! Избавлението на Чандана, „ендлих”, най-после. „От своята столица Кушамби цар Шатаник управлявал държавата Ватс. Неговата най-главна кралица Мригавати била дъщеря на Махарадж Четак от република Вайшали.“ Значи - царят на тази област, по това време. „Махарадж“ е цар. Ако съм в Индия, сигурно ще ми викат също Махарадж или Матаджи. Нали? Матаджи. (Махарани.) Махарани, за жена. (Да.) Там не бях Учител, тъй че никой не ме е наричал така. Което е добре. Добре е, добре е. Добре е. Така казват в Индия на „Добре.“ Означава да, добре. В Индия, когато искаш нещо и те попитат дали го искаш, не казвайте това. Това е не. Трябва да кажете: „О, да, искам го.“ Трябва да поклатите глава наобратно. „Дъщерята на Махарадж Четак от държавата Вайшали. Анга била съседна държава със столица Чампа. Нейният цар бил Махарадж Дадхивахан. Неговата царица Дарини била по-малката дъщеря на Четак. Дарини имала дъщеря на име Васумати, която била много красива, а също и милосърдна.“ Ако не знаете колко красива е била, просто погледнете към мен. Така ще добиете малко представа. Вашият Учител наистина е много скромна, винаги. Най-скромната на планетата.

„Виднъж, когато цар Дадхивахан бил отишъл със своята армия да помага на съседния крал, Шатаник нападнал Чампа. Жестоките воини на Кушамби разграбили Чампа. Генералът и пръв колесничар на Кушамби“, който се казвал „Какмук, бил привлечен по-скоро от нейната красота, отколкото от богатството ѝ.“ Някои мъже харесват красотата повече от богатството. „Той влязъл в двореца и отвлякъл царица Дарини и Васумати“, дъщеря ѝ. „По пътя, точно когато Какмук решил да отнеме нейната чистота, царица Дарини се самоубила.“ О, съжалявам. „Когато и Васумати се канела да го направи, нещо в сърцето му трепнало. Той я завел в своя дом като своя дъщеря.“ Променил се. „Когато неговата жена не пуснала вкъщи Васумати, Васумати го убедила да я продаде на пазар за роби, а получените пари да даде на жена си.“ И тъй, този така наречен враг я завел вкъщи като дъщеря, защото нейната майка умряла, но жена му не харесала това, разбира се. Такава красива принцеса в къщата ѝ, сравнена със старата домакиня. Макар че той я завел като дъщеря, тя все пак не могла да я възприеме. Кой ли би могъл? Ревността. Сами виждате. И тогава Васумати, самата принцеса, убедила своя осиновител да я продаде като робиня, за да се успокои жена му и за да е по-щастлив бракът му. Освен това, той можел да даде парите от продажбата на жена си, за да бъде тя още по-доволна. Колко благородна принцеса. Самопожертвователна. Малко хора биха могли да го направят. Повечето ще направят обратното. Ще се опитат да изгонят съпругата, защото тя знаела, че нейният осиновител много я харесва.

И тъй, Какмук, идиотът ... Съжалявам, но за мен той е идиот. „Какмук завел Васумати на пазара за роби. На пазара най-висока цена за нея предложила една куртизанка от Кушамби.“ Предполагам, че тя е оттам. Да, да, да. Да, това била нейната страна, страната ѝ преди да бъде отвлечена и да стане робиня. „Възникнал спор, когато Васумати отказала да тръгне с нея.“ Защо така? О! Ясно. Една жена искала да купи тази принцеса, но принцесата не била съгласна да тръгне с нея, защото тя била куртизанка. Може би куртизанка, може да тръгне да я предлага на мъжете в „розовия дворец“, нещо такова. Може и да е знаела за това, когато отказала на своята купувачка, макар че тя давала най-висока цена за нея. И тъй, не искала да тръгне с нея, веднага ѝ отказала. Това спречкване малко ги забавило, и тогава неочаквано „в този момент пристигнал един богат търговец, също от Кушамби. Като видял суматохата, попитал: `Какво става тук?` Някой от тълпата отвърнал: `Днес една робиня, отвлечена от Чампа, бе доведена и продадена за 100 000 златни къса.`“ Това са много пари. „`Тя има божествена красота. Една куртизанка я купи, но тя отказа да тръгне с новата собственичка. Изглежда, че е от сой и е целомъдрено момиче.`“

Да ви кажа честно, от вчера не съм яла нищо. Не съм спала и не съм пила кафе или чай или каквото и да е. Изненадана съм как стоя тук и ви говоря така. Изненадана съм. И това се случва често; не е за първи път. Не се оплаквайте. Добре дошли в клуба. Присъединете се към моя свят. Тя не е спала много, може би две или три нощи не е спала. Защото преди да пътувате, трябва да си проверите паспорта, парите, къщата да е наред, децата да са добре, да видите дали съпругът вече спи и да се промъкнете тихо. Трябва да подготвите всичко. Да сложите храна в микровълновата, или каквото и да е. Да нахраните кучетата за 3-4 дни напред, и прочее. Това е много работа. Дори аз, която съм само на половин час път оттук, трябва да планирам всичко от предната нощ. Къде да си сложа грима и какъв да е. Днес не успях. Просто хвърлих всичко в една голяма пазарска чанта, като тази, голяма. Голяма, в която и аз мога да вляза, защото не можах да намеря по-малка. Освен че е голяма, е и хубава, и мога бързо да нахвърлям в нея. Не трябва да отварям това или онова, не трябва да притискам това или онова. Просто хвърлям вътре всичко и излизам, така става. Дори не можех да мисля. Твърде много неща трябва да мисля, за всеки човек, за настаняването, за настроението им или ... всякакви неща - коригиране на предавания, клипове, да гледам и да пиша - също и да пиша, налага се. Понякога също пиша за Суприм Мастър Телевижън, не само поправям, но и пиша. Поправянето е вид писане, също е писане. Написах и много други неща. А, така е по-добре. Божичко! Защо не го направихме по-рано? Този шум. О! Не се ли чувствате по-добре! (Да.) Учителят трябва да прави всичко, Учителят знае всичко, Учителят може да направи всичко, Учителят прави всичко, Учителят, Учителят, Учителят, Учителят ... Дали мога да ям вместо вас? Не. Вие си вземате и си ядете всеки за себе си.

Но, да се върнем тук. И така, по нейната външност, по поведението и маниерите ѝ те заключили, че тя е родена във високопоставено семейство, от висшето общество. Може да не са си мислели, че е принцеса, но че е от висшето общество, а освен това е толкова красива и целомъдрена. Затова не искала да тръгне с тази маман от бордея. Куртизанка е хубаво име, хубава титла, но аз мисля, че тя е била маман, купувала е красиви момичета и после е правела бизнес с тях. И като е разбрала, тя не искала да тръгне с нея, вдигнала врява, отказала да тръгне, и човекът я дърпал насам-натам. И „Щом разбрал за какво става въпрос, търговецът незабавно влязъл в тържището. Видял принцесата и на момента започнал да анализира ситуацията. Казал си: `Не, тя не може да е робиня. Тя е божествена личност. О, Боже! Какви нещастни времена настъпиха! Такова нечовешко мъчение за това деликатно и културно момиче. Прекрасно момиче в това ужасно състояние.` Търговецът бил трогнат. Той се приближил до Васумати и ѝ казал: `Дете.`“ Дете, той я нарекъл дете. Не красиво момиче или нещо подобно, не е флиртувал, съвсем не. Бащински. Казал ѝ: „`Дете, аз съм търговецът Дханава. Последовател съм на Ниргрант Шраманс и живея в този град. Като видях нещастието ти, се почувствах потиснат. Ако не искаш да тръгнеш с куртизанката, няма да позволя това да се случи. Ще те купя, като платя 100 000 златни къса за теб`“. О, сега и той плаща 100 000 златни къса. „`Ще тръгнеш ли с мен? Ще живееш ли с мен като моя дъщеря?`“ Много мило. Той следвал Господ Махавира. Затова е такъв, разбирате ли? Има малка разлика между практикуващите и останалите хора.

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android