Следва

Между Учителя и учениците

Да се синхронизираме с Небесата за един по-добър свят, част 3 от 3

2021-02-24
Език:English

Епизод

Подробности
Свали Docx
Прочетете още

Но кармата невинаги идва веднага или в период от време, няма определен период за кармата. Понякога тя може да дойде бързо, понякога може да се забави. Зависи също, разбира се, от вашите заслуги и от вашата искреност в практикуването духовно, или ако някой се моли за вас, или ако вие се молите за себе си от цялото си сърце. Нещата могат да се забавят или могат да се забързат.

Кажете. Има ли друг въпрос? (Да. В тази...) Както и да е, вие знаете. Да. (Да, Учителю. В същата тази лекция Учителят е казала, че „...това не означава, че хората или учениците могат да правят каквото си искат и все пак да останат встрани от пандемичните кармични последици.) Така е. (Вие трябва наистина да водите живот с висок морал и да бъдете добродетелни.) Така е. (Иначе, просто ще паднете като всеки друг.) Да. (Ако унищожите заслугите си, ако заслугите ви са твърде малко и вие направите още едно, дори и малко, неморално действие или грешка, тогава тези заслуги ще бъдат унищожени. Всичко ще се изравни и тогава ще бъдете без покритие.” Учителю...) Ще бъдете какво? („Всичко ще се изравни и тогава ще бъдете без покритие.”) О, без покритие. Да.

(Учителю, колко заслуги са нужни, за да запазят някого от КОВИД-19? Дали това е нещо, което може да се определи в точки от духовни заслуги?) Дори и да кажа, че са необходими два литра заслуги, как ще ги измерите? Само Учителят знае. Само Небесата знаят. Дори и да ви кажа, е безполезно. Разбира се, ако не знаете дори колко заслуги имате, ако просто ви кажа, имам предвид всички - просто да продължават да бъдат добри в сърцето си, в ума си, в мислите си, в действията си, в речта си. Тогава, дори и заслугите ви да са малко, няма да са под нулата. (Да, Учителю.) Просто спазвайте това и продължавайте по добродетелния, морален път, положен от всички Учители още от древни времена, в Библията, в будистките свещени учения, в джайнизма, в индуизма и т. н. (Да, Учителю.) Просто спазвайте това, тогава ще имате винаги поне един слой защита. Няма да сте на минус.

Проблемът е, че ако имаме минус заслуги, тогава ще сме в беда. (Да.) Но на кого говоря? Хората отвън, тях дори не ги интересува. Те дори не знаят може би коя съм аз. А ако знаят, си казват: „Коя си ти?” Разбирате ли за какво говоря? (Да, Учителю.) „Коя си ти да ни казваш какво да правим?” Никой не може да им каже да направят нищо. Учители са идвали и са си отивали. Хората още са си същите. Много ми е тъжно. Просто, ако искате, продължавайте да вършите това. Поне е добре за вас. (Да, Учителю.) Да вършите работата, която вършите. Работата за Суприм Мастър ТВ. Поне е добре за вас, нали? Разбира се, това помага на някои хора или някои хора се променят към веганство и всичко това, и някои хора си помагат един на друг, но всичко е просто предимно на физическо ниво. (Да, Учителю.) Моралният стандарт на света е почти, почти на нула. Това отговаря ли на въпроса ви? (Да, Учителю. Благодарим Ви.) Следващият, моля.

(Учителю, какво би трябвало да прави ученик, ако той или тя се е заразил/а с КОВИД-19?) Да отиде в болницата, Божичко. (Да.) И да прави каквото каже лекарят. (Да, Учителю.) Или да бъде под карантина, ако лекарят каже, че трябва, бъдете под карантина, докато станете по-добре, да сте добре. Така поне няма да заразите други хора. (Да.) Просто правете като всички останали. Ако имате КОВИД, значи имате КОВИД. Като всички останали. Дори президентите и министрите, и премиерите, и кралиците, и принцовете - всички правят едно и също като всички други. (Да, Учителю.) Тази пандемия не прощава на никого, ако заслугите ви са малко, ако сте ги изчерпали. Някои хора все пак имат останали заслуги или се молят, разкайват се, затова се възстановяват. Някои хора не могат да се възстановят, защото заслугите им са много малко, под нулата. И може би никой не се е молил за тях, също така. Всичко това се събира заедно.

Понякога, имате късмет някой да се е помолил за вас. Това помага. (Да, Учителю.) Но ако нямате никого, никой не ви обича, никой не се интересува от вас, нямате и заслуги, те са под нулата - тогава просто животът ви приключва. Трябва да се придържате към моралните стандарти и добродетелния начин на живот. Да бъдете вегани, да мислите добро, да вършите добро, да говорите добро. Много е просто. Нали така? (Да, Учителю.) И това е всичко, което трябва да направим. (Благодарим Ви, Учителю.) И ако вършите всичко това, дори и да имате КОВИД и да трябва да умрете, тогава такава е съдбата ви. Такава е участта ви. Трябва да умрете по този начин. Тогава всичко е наред. Поне сте чисти и неопетнени. И ще отидете в Небесата. Разбрахте ли? (Да, Учителю.) И Учителят може да ви отведе нагоре. Това отговаря ли ви? (Да, благодарим Ви, Учителю.) Добре. Друг въпрос. Ако имате? Пет, казахте, нали? Добре. Давайте.

(Учителю, има ли период от време, в който кармичните последици от действията на някого могат да се намалят? Или веднъж направено, трябва да се изплати изцяло, независимо от намесата?) Аха, разбрах. Ясно. (И как може някой да знае този период от време и може ли да бъде дори напълно анулирано?) Повечето пъти не. А за периода от време - зависи от много фактори. Някой получава последиците след един ден, друг след година, трети след много години, четвърти – след като умре. Ако сте практикуващ, да речем, в нашата група, Куан Ин Метода, разбира се, вие имате защитата на Силата на Учителя. Но ако престъпите границата поради своето его или поради авантюристичния си дух или защото не вярвате, дори и да сте посветени, не сте дошли заради вярата си в Учителя, а от любопитство или просто защото приятелката ви е там, или за каквото и да е – тогава толкова много неща могат да повлияят на кармичните ви последици. Ако имате все още останали заслуги и ако практикувате искрено, Учителят може винаги да се намеси и да ви помогне, да ви пренесе в ръцете на Учителя, когато сте слаби и уморени. Но ако не сте такъв вид искрен практикуващ и не сте смирени в сърцето си и не се разкайвате, не се стараете винаги да сте свързани с Божественото, вместо да тичате по външни неща като слава и известност и удоволствия и всичко това - тогава е по-трудно.

Но кармата невинаги идва веднага или в период от време, няма определен период за кармата. Понякога тя може да дойде бързо, понякога може да се забави. Зависи също, разбира се, от вашите заслуги и от вашата искреност в практикуването духовно, или ако някой се моли за вас, или ако вие се молите за себе си от цялото си сърце. Нещата могат да се забавят или могат да се забързат. Няма фиксиран период от време. И няма нищо, което да можете да направите, ако нямате достатъчно заслуги и нямате Учител, който да ви помогне. Нищо, което да можете да направите, за да спрете кармата или да я намалите. (Да, Учителю.) Това отговаря ли на въпроса ви? (Да, Учителю.)

(Последния въпрос е може би също следствие от този въпрос. Има ли нещо, което определя дали кармата е моментална или се изисква време, за да се развие преди да се активира?) Понякога да, понякога не. Както вече казах. (Да.) Понякога кармата идва веднага. Като например, вчера се опитах да помогна на една от сестрите монахини, която не можеше да върви в момента. И веднага самата аз го прихванах. (Ооо.) Не толкова зле като нея, но в някаква степен. (Да.) И единият ми крак също има проблеми, заболя ме, втвърди се, от нищо, почти моментално. (Уау.) (Да, Учителю.) Кармата е много страшно нещо. (Да.) Не пощадява никого. Всичко е наред; аз мога да изтърпя това, разбира се. Не е като да съм напълно в тежко положение и пр. Просто ви казвам. Затова казвам на тъй наречените ученици просто да не се опитват да правят нищо. Само да медитират. Да спасят себе си. А останалото ще го направи Учителят. Да не се намесват в кармата на другите хора. Това е страшно. (Да, Учителю.) Тя действа моментално.

Една история, която съм чувала от ученик на Йогананда е, че една негова последователка му се молела да се прехвърли някаква болест от член на семейството върху нея. И веднага я получила. (Уау.) А другият се излекувал. Но това е само за един човек. (Да, Учителю.) И това е пълно прехвърляне. Тя не е имала достатъчно сили, за да я сведе до минимум. (Да.) Може би за мен, аз мога да я минимизирам, така че имам проблем само в коленете и долната част на краката. Преди ви казах, че е понеже е зима и тъй нататък, но всъщост е затова. Не исках да го споменавам. Просто ви казвам между другото. (Да, Учителю.) И много други неща; не е само това. Просто ви казвам, че нещата понякога могат да дойдат бързо. А понякога не. Зависи. Зависи от човека, който е засегнат, или от интензитета на кармата, и от заслугите на този човек. (Да, Учителю.)

Нещо друго, скъпи? Още нещо? (Това са всички въпроси, които имаме засега, Учителю.) Да, знам. Но имате ли допълнителни въпроси за нещо? Не? (Не, Учителю.) Топло ви е, удобно ви е, това е всичко, което искам да знам. (Благодарим Ви.) Въпросите са само между другото. (Благодарим Ви, Учителю.) Затова не съм се подготвяла или нещо такова. Просто говоря по телефона. Добре тогава. Ако няма повече въпроси, можем да приключваме. (Благодарим Ви, Учителю. Благодарим за обаждането, Учителю.) Желая ви на всички да сте добре. (Ние сме щастливи там, където сме, Учителю.) Добре сте. (Да, Учителю.) (Имаме топли дрехи, Учителю,) Да, добре, добре. (и одеяла.) Да, да. Ако е много студено, просто пийте много топла вода. Нали? (Да, Учителю.) Колкото може по-гореща. Добре тогава. Това е. Ако вие сте добре, и аз съм добре. Просто исках да ви питам за това.

Понеже аз имах болки и се притеснявах, че може би е много студено там, където живеете, това е всичко, много влажно или нещо такова и че не сте подготвени добре. Всички трябва да имате поне регулатор на влажността. Ясно? (Да, Учителю.) И стаята е винаги топла, защото регулаторът на влажност също излъчва топъл въздух, нали? (Да.) (Така е, да.) Да, да. Поне е сух; да е сухо е много важно. (Да, Учителю.) Добре. За да нямате болежки. Моята болка, мисля, е различна. Това е между другото, напомня ми. Но моята болка е различна.

Добре. Бог да ви благослови. (Моля Ви, пазете се, Учителю.) Да. Помолих за едни бинтове, от онези затоплящите, нали така ги наричат? За областта на китките и коленете. (Да.) Ще дойдат скоро, онлайн или нещо такова. Онлайн, след няколко дни. (Добре, чудесно.) Аз съм добре; ходя с бастуна, с чадъра. Добре тогава! Чао! Обичам ви! (Чао, Учителю. Обичаме Ви, Учителю! Благодарим Ви за обаждането.) Благодаря ви, че сте винаги „насреща”. (Благодарим Ви.) Още сте щастливи да вършите това, нали? (Да, Учителю.) Да. Не мога да си помисля за нищо друго по-добро на този свят, което бихте могли да вършите, за да помагате на другите. Гордея се с вас. Гордея се. Добре. Бог да ви благослови. (Бог да ви благослови, Учителю. Благодарим Ви, Учителю. Обичаме Ви.)

Гледайте още
Епизод
Списък за гледане
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android