Търси
Следва
 

СПЕЦИАЛНИ! / Климатични промени

Цитати на Върховния Учител Чинг Хай за климатичните промени: Недостигът на вода – глобален проблем

2021-01-29
Подробности
Свали Docx
Прочетете още
„80% от световното население живее в райони, където достъпът до прясна вода е несигурен.” Уау! 80% от нас живеят в район с несигурно доставяне на вода. 80% от света! Това тук всичко е червено. То е зоната на несигурност. Червеното означава изключителен риск от недостиг на вода.

Зеленото и тъмнозеленото са също с висок риск от недостиг на вода. Може по всяко време да няма вода или водата да е замърсена. И дори това светлозеленото не е без риск. То е само с „нисък риск”. Така че, целият свят е в опасност от проблеми с водата. Виждате ли? Червеното или тъмнозеленото или светлозеленото – все същото.

Двадесет хиляди литра вода за производството на един килограм телешко. О, всички знаем това, нали? Четири хамбургера е водата за цяла година къпане с душ! Всички знаем това, но го чета отново. „Веганското хранене изисква 300 галона (1 200 л) вода на ден, сравнено с храненето с месо, което изисква 4 000 галона (16 000 л) на ден.”

Това е предвиждане за бъдещи засушавания от 2000 г. до 2009 г. Много малко е в червено. Червеният район означава суша. От 2000 г. до 2009 г. все още не е толкова много. А после от 2030 г. до 2039 г. се предвижда поради емисиите парникови газове да има повече засушавания, повече горещини и още повече суша. След това от 2060 г. до 2069 г., ако емисиите парникови газове продължат, са изчислили, че почти целият свят ще бъде в суша.

И после, от 2090 г. до 2099 г., дори Арктика, виждам тук, това е почти районът на Северния полюс, тук също започва засушаване. И почти целият свят е в червено. Чудя се дали децата на децата на децата ни ще имат достатъчно вода за пиене, да не говорим да дават на животните. Ако не спрем емисиите парникови газове, дължащи се на животинските продукти, и ако не спрем ползването на твърде много питейна вода за индустрията с животни, тогава децата на децата на нашите деца най-вероятно ще умрат, ще умрат от жажда. Това е ужасно.

Гледайте или си изтеглете цялата лекция „Вегански тенденции по света” безплатно на SupremeMasterTV.com чрез търсене на: “Vegan Trends”
Гледайте още
Епизод  17 / 21
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android