Търси
Следва
 

Слова на Мъдростта

Настоящата глобална ситуация: Из `Любовта е единственото решение` от Върховния Учител Чинг Хай (веган), част 2 от 2

2022-06-09
Език:English
Подробности
Свали Docx
Прочетете още
Околната среда „Може да попитате - каква е главната причина за тези щети и опустошения на околната среда? Може би изненадващо, това не е въгледобивната индустрия, или колите, или самолетите, или влаковете, или лодките, или корабите. Това е метанът, който се произвежда предимно от животновъдната индустрия.”

Уважавайте Вселенския ред „Когато Бог е установил реда във вселената, е имало известна закономерност, която е трябвало да се спазва. Също както когато строим магистрали или пътища, за да направим движението или придвижването си по-удобно, трябва да има определени правила за движение, наложени в обществото, за да защитят хората, шофьорите и пешеходците и да регулират потока на движение.

Така че, ако не спазваме Божия Закон, ще имаме проблеми. Законът казва: Не убивай. Но погледнете какво правят предците ни от много векове, и някои наши събратя все още го правят и сега. Дори в името на Бог, дори в името на Исус, смеят да водят война едни срещу други, което е изключително жалко, защото не такава е Божията воля, нито такова е било намерението на Исус Христос.

В момента има текущи събития като промяната в климата, глада и всякакви болести, които причиняват страдания на нашия свят. И някои хора с малко вяра отново винят Бог. Където съм изнасяла лекции, хората ме питаха: `Ако има Бог, защо се случи такова и такова бедствие?` Но тези хора трябва да запомнят, че не Бог върши всички тези неща; ние сме, които причиняваме всички тези нещастия.“

Да запазим своята героична състрадателна Същност „Трябва да спасим човека и човешкото състрадателно сърце - това е най-важното. Трябва да спасим своето благородно качество. Отново и отново, винаги казвам - не става въпрос само за физическото съществуване на тази планета, което искаме да запазим, а искаме да предпазим децата. Като правим това, ние запазваме своята благородна Същност, своята героична състрадателна Същност, което е нашата истинска Природа. Ако загубим тях, това е по-лошо, отколкото да загубим планетата. Трябва да запазим състрадателното си сърце.

Трябва да сме благородни и честни, любящи и закрилящи слабите и немощните като децата и безпомощните, беззащитни животни-хора. Трябва да запазим своята благородна Природа. Трябва да бъдем живи, ходещи, дишащи деца на Бог, или учениците на Будите.”

Любовта поражда Любов „Защото преди всичко трябва да практикуваме любов, за да пораждаме любов. За да бъдем всеобхватни, любящи, както е нашият Отец, трябва да обичаме всички същества. И това е смисълът на веганството. Не за да бъдем здрави или защото Исус е казал така или Буда ни забранява. Просто трябва да бъдем въплъщение на любовта.

Трябва да бъдем ходещият Бог на тази планета. Трябва да живеем както би живял Бог, за да бъдем близо до Бог... Бог не ни наказва, просто подобното поражда подобно. Ако искаме да бъдем близо до нещо, трябва да вървим натам, в същата посока. И така, Бог е създал всички същества и ги оставя да умрат естествено. Същото трябва да правим и ние. Ако не можем да създаваме, поне да не унищожаваме. Заповедта в Библията е: `Не убивай`. Не е казано: `Не убивай хора`. Казано е: `Не убивай`. Всичко убито е убито.”
Сподели
Сподели с
Запази
Начално време
Свали
Мобилно
Мобилно
iPhone
Android
Гледай на мобилен браузър
GO
GO
Приложение
Сканирайте QR кода или изберете подходящата система за вашия телефон
iPhone
Android