Cari
Seterusnya
 

Antara Guru dengan Anak Murid

Alam Spiritual yang Baru Dicipta oleh Mahaguru Ching Hai untuk Orang yang Wajar, Bahagian 1 daripada 2

2019-01-11
Lecture Language:English
Butiran
Muat Turun Docx
Baca Lebih Lanjut
Kerana saya telah mencipta suatu kawasan istimewa, alam spiritual istimewa untuk kamu semua dan sesiapa saja di bawah sayap saya. Peringkat Kelima hanyalah sebuah stesen yang kamu pergi, kemudian kamu akan dibawa ke sebuah kawasan yg sangat istimewa, lebih tinggi, lebih baik daripada Peringkat Kelima.

Tapi alam itu, walaupun lebih tinggi dan lebih baik daripada Peringkat Kelima, hanyalah untuk orang yang wajar, orang yang benar-benar percaya kepada Guru. Yang selebihnya, sama ada mereka perlu melangsaikan hutang mereka dan lahir semula untuk seketika atau tinggal di peringkat yang lebih rendah dan terus belajar untuk menaik ke atas.

Anak murid yang wajar tak semestinya bermakna sangat rajin atau berkedudukan tinggi dlm masyarakat atau sentiasa bercakap macam orang besar di meditasi berkumpulan atau tak semestinya kelihatan macam dia buat banyak perbuatan mulia atau apa-apa. Tapi itu di dalam, okey? Ya, Guru. Mungkin dia telah buat semua itu, baik di luar juga, tetapi di dalam, dia perlu baik dan tak pernah goyah dalam kepercayaan kepada Guru. Kerana Syurga tahu akan segalanya. Bukanlah kita menunjuk-nunjuk atau melakonkan teater di luar tetapi di dalam.

Kamu dalam keadaan yang baik disebabkan oleh Berkat Kuasa Guru. Kamu juga bantu dengan Supreme Master TV. Kamu juga ada pahala kesihatan yang baik, pahala menjadi sihat. Jadi ada beberapa sebab. Teruslah kekalkan kepercayaanmu, kejujuranmu, khidmat tanpa syarat kepada orang lain. Kekal berhati murni dan bermeditasi dengan baik. Maka kamu akan terus berada dalam keadaan yang baik.
Kongsi
Berkongsi Ke
Benamkan
Bermula pada
Muat Turun
Telefon Bimbit
Telefon Bimbit
iPhone
Android
Menonton di Pelayar Telefon Bimbit
GO
GO
Aplikasi
Imbas kod QR atau pilih sistem telefon yang betul untuk muat turun
iPhone
Android